еМагазин

Tag : Стандард и Пурс

Бизнис

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава – ББ со стабилен изглед

Редакција
Економскиот раст во земјава на среден рок ќе се стабилизира, значаен имплус ќе даде приватната потрошувачка и инвестициите, вклучително и капиталните инвестиции. Дополнително влијание врз...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стандард и Пурс го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ- со стабилен изглед: Денарот е стабилен, банкарскиот сектор соодветно капитализиран

Редакција
Денарот останува стабилен, а во следниот период не се очекуваат притисоци врз девизните резерви. Здравоста на банкарскиот систем е зачувана, при што  капитализираноста е соодветна...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија – ББ со стабилен изглед

Редакција
Агенцијата за кредитен рејтинг „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ- со стабилен изглед. Стабилниот изглед, како што е нотирано во извештајот...
Свет ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс” го намали кредитниот рејтинг на Русија

Редакција
Агенцијата за кредитен рејтинг „Стандард и Пурс” ја намали оценката за способноста на Русија да го отплати надворешниот долг. Аналитичарите од агенцијата веруваат дека Русија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Денарот и банкарскиот систем се стабилни, инфлацијата ќе се стабилизира годинава, велат од „Стандард и Пурс“

Редакција
Курсот на денарот е стабилен, девизните резерви минатата година се зголемени, додека банкарскиот систем, исто така, е стабилен. Ова се заклучоците за монетарниот дел на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ-со стабилен изглед

Редакција
Агенцијата за кредитен рејтинг „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ-со стабилен изглед. Стабилниот изглед, како што се наведува во извештајот на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ- со стабилен изглед

Редакција
Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, ББ- со стабилен изглед. Стабилниот изглед како што се нотира во извештајот кој го...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг ББ- на Македонија

Редакција
Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг ББ-, со стабилен изглед, за Македонија. -Потврдата на кредитниот рејтинг од страна на кредитната агенција е...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава „ББ-“ со стабилен изглед

Редакција
Во најновиот извештај на агенцијата „Стандард и Пурс“ со којшто се потврдува кредитниот рејтинг на нашата земја, „ББ-“, со стабилен изглед, одделен акцент е ставен...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија кредитниот рејтинг и очекуваат рецесија во Македонија

Редакција
Кредитните агенции „Фич“ и „Стандард и Пурс“ го потврдија уште еднаш кредитниот рејтинг на Македонија. „Фич“ ја оценува земјава со ББ+, но сега со негативен...