еМагазин

Tag : стоматолози

Македонија ТОП СТОРИИ

Се зголемува капитациониот бод за матичните лекари, гинеколози и стоматолози

Редакција
Фондот за здравствено осигурување, како резултат од разговорите и преговорите со Лекарската комора и Стоматолошката комора, а во насока на повисоко вреднување на трудот на...
БЕСПАРИЦА

Приватните стоматолози бараат од Владата директна финансиска помош и ослободување од фискални и парафискални трошоци

Редакција
Директна финансиска помош заради исплата на минимални бруто плати на вработените во стоматолошките ординации и ослободување од фискални и парафискални трошоци сѐ додека трае кризната...
Бизнис

Стоматолозите бараат зголемување на висината на капитацијата, бидејќи се зголемиле трошоците за заштитна опрема

Редакција
Стоматолозите алармираат за зголемените трошоци за заштитна опрема согласно протоколите за работа, со цел превенција од ризиците од вирусната инфекција Ковид 19. Стоматологијата се наоѓа...
Македонија

Филипче: Секој кој бара стоматолошка услуга, треба да ја добие

Редакција
Секој кој бара стоматолошка услуга, апсолутно треба да ја добие. Стоматолошката клиника е отворена 24 часа. Таму има дежурна екипа, и донесена е одлука секој...
Бизнис

Клиничкиот центар вработува 14 стоматолози и сестри, плата до 30.700 денари

Редакција
ЈЗУ Универзитетски стоматолошки клинички центар Свети Пантелејмон Скопје донесе распиша оглас за вработување на осум доктори на стоматологија на неопределено време и шест стоматолошки сестри...