еМагазин

Tag : термин

ЖИВОТ

Дали нѐ очекува уште една промена на име: Менструација ќе се преименува во „фемструација“ или „женструација“  

Редакција
По објавување на информацијата дека највлијателните женските лоби здруженија од Европа се изборија за менување на зборот „менструација“ во „фемструација“ во осфордскиот англиски речник, на...
Да помогнеме

На Горазд му е потребна нашата помош за успешно лекување

Редакција
Горазд е ведро и весело дете на кое уште од мал не може да оди – дијагностицирано е проблем со колковите и колената. Детскиот живот...
Балкан

Речиси 4.000 грчки компании во опасност да го загубат терминот Македонија од своето име или производ

Редакција
Претседателот на Федерацијата на индустрии од северна Грција, Атанасиос Савакис, апелира грчките компании во чие име или производи е вклучен терминот Македонија или изведените зборови...