еМагазин

Tag : угостителски услуги

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Угостителските услуги поскапеле за 5,9%

Редакција
Цените на угостителските услуги во периодот јануари – мај година, во однос на истиот период лани, се зголемени за 5.9 %, а во однос на...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

За 6% пораснале угостителските услуги

Редакција
Угостителските услуги во март во споредба со февруари годинава се зголемени за 0.2 %, а во однос на март лани за а 6.0 %, соопшти...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Нов раст на угостителските услуги: Во февруари покапи за 6,3%

Редакција
Државниот завод за статистика соопшти дека цените на угостителските услуги во февруари годинава, во однос на февруари лани се зголемени за 6.3 %. За периодот...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Рестораните луксуз: Угостителските услуги во јануари поскапи за 6,3%

Редакција
Угостителските услуги во јануари годинава, во споредба со истиот месец од 2023, се зголемени за 6,3%, соопшти Државниот завод за статистика. Во однос на декември...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Излегувањето во ресторани и кафулиња стана луксуз: За една година цените на угостителските услуги пораснале за 9,8%

Редакција
Цените на угостителските услуги во декември во споредба со ноември 2023 година, се зголемени за 0.5 %, соопшти Државниот завод за статистика. Во периодот јануари...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Угостителски услуги во септември поскапи за 6,2%

Редакција
Цените на угостителските услуги во септември годинава, во однос на истиот месец лани, се зголемени за 6.2 %, соопшти Државниот завод за статистика Угостителските услуги...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

За 14,8% зголемени цените на угостителските услуги

Редакција
Цените на угостителските услуги во февруари годинава се зголемени за 0,1 отсто во споредба со претходниот месец, а во однос на февруари 2022 година бележат...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Угостителските услуги за една година поскапеле за 14.8%

Редакција
Цените на угостителските услуги во јануари годинава во однос на истиот месец лани се зголемени за 14.8 %, соопшти Државниот завод за статистика. Во споредба...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Цените на угостителски услуги зголемени за 9,9% во однос на лани

Редакција
Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари – август 2022 година во однос на истиот период лани е зголемен за 9,9 отсто,...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Цените на угостителските услуги зголемени за 8,9%

Редакција
Кумулативниот индекс на цените на угостителските услуги за периодот јануари-јули 2022 година е зголемен за 8,9 отсто во однос на истиот период лани, додека во...