еМагазин

Tag : уставен суд

Македонија

Уставниот суд не поведе постапка за распуштањето на Парламентот

Редакција
Уставниот суд одлучи да не поведе постапка за оценка на уставноста и законитоста на Одлуката за распуштање на Собранието. Од Уставниот суд информират дека денеска...
Македонија

Уставниот суд ќе ја оценува одлуката за распуштање на Собранието

Редакција
Иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката за распуштање на Собранието на Република Северна Македонија денеска се најде пред Уставните судии, но врз...
Македонија ТОП СТОРИИ

Амнестијата останува на сила: Уставниот суд не поведе постапка за Законот за амнестија за „27 април“

Редакција
Уставниот суд не поведе постапка за оценка на уставноста и законитоста на Законот за амнестија во целина, додека иницијативата за оценка на членот 2 од...
Македонија

Уставните судии поделени: Ќе падне ли Законот за амнестија?

Редакција
Уставниот суд на денешната втора седница ги разгледа иницијативите за оценување на уставноста и законитоста на Законот за амнестија во целина и посебно за членот...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Стојаноски со сопругата имаат стан и куќа, вози Форд Фиеста

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Маркудова има стан, а има приходи и од дивиденда

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Костадиновски со сопругата имаат два стана, вози Хјундаи

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Кадриу има куќа и стан, вози Пежо

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Каков имот пријавиле уставните судии: Јосифовски со сопругата имаат два стана, а вози Мерцедес бенз

Редакција
еМагазин во серијал ќе Ви пренесе каков имот пријавиле уставните судии, кои деновиве се актуелни по најавата дека Уставниот суд ќе расправа по иницијативата за преиспитување...
Македонија

Собраниската комисија смета дека нема потреба од автентично толкување на член 11 од Законот за помилување

Редакција
Собраниската Законодавно-правна комисија на денешната седница заклучи дека нема потреба за давање автентично толкување за член што не постои, односно на членот 11 од Законот...