еМагазин

Tag : Василица

ЖИВОТ

Зошто лепче со паричка се прави на Василица, а не на Бадник

Редакција
Историјата на „василопитата“ е еден настан, кој се случи во IV век во градот Кесарија Кападокиска, во Мала Азија. Во тоа време, Свети Василиј Велики...