еМагазин

Tag : витаминка

БАШ НИ Е ЌЕФ

Витаминка ќе стипендира студенти на Машински и на Факултетот за електротехника и информациски технологии

Редакција
Витаминка ќе додели 4 целосни стипендии за додипломски студии за академската 2019/2020 година. Стипендиите ќе се доделат по две на Машинскиот факултет во Скопје, и
Бизнис

„Витаминка“ ги зголеми приходите и вработи 23 лица во првите шест месеци од 2019 година

Никола Осило
П.И “Витаминка” АД Прилеп за периодот јануари-јуни 2019 година оствари добивка од 5,6 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година
Бизнис

„Витаминка“ ги зголеми приходите за 20%

Никола Осило
„Витаминка“ АД Прилеп за периодот јануари – јуни 2019 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот единечен биланс на успех, соопшти компанијата преку Македонската
Бизнис

Убава вест за акционерите: „Витаминка“ од денес почнува со исплата на дивиденда

Никола Осило
ПИ „Витаминка“ АД Прилеп преку Македонската берза ги известува сите акционери иматели на обични акции дека почнувајќи од 01.07.2019 година ќе врши исплата на дивиденда
БАШ НИ Е ЌЕФ

Витаминка ги применува највисоките производни стандарди за безбедност на храна

Редакција
Најголемата прехранбена индустрија во земјава, Витаминка ги применува најновите стандарди за безбедност на храна. Стандардизацијата на производството и имплементирањето на принципите, позитивно се одразуваат врз
Бизнис

Добивката на „Витаминка“ намалена за 46%

„Витаминка“ АД Прилеп за периодот јануари – март 2019 година оствари добивка по оданочување во висина од 12.174.000 денари, која во споредба со добивката за
Бизнис

Како изгледа акционерската структура на Витаминка

Редакција
Во годишниотизвештај на Витаминка АД Прилеп за минатата година објавен преку Македонската берза, компанијата соопшти информации за акционерската структура. Витаминка според извештајот има 76.720 акции
Бизнис

Кои се членовите на Одборот на директори на Витаминка

Редакција
На Годишното Собрание на акционери на Витаминка АД Скопје на 12.06.2018 година беше извршена промена на двајца независни неизвршни членови на Одборот директори со нови,
Бизнис ТОП СТОРИИ

На менаџментот на Витаминка лани исплатени надоместоци од 15,6 милиони денари

Редакција
На членовите на органот на управување на Витаминка АД Прилеп лани им се исплатени надоместоци во висина ос 15,618 илјади денари, стои во годишниот извештај
БАШ НИ Е ЌЕФ

Рамсторе Македонија заедно со три македонски компании ја преставија Македонија на „Мигрос фестивал на добра иднина„

Редакција
Мигрос го организираше најголемиот малопродажен саем во Турција, во Конгресниот центар во Истанбул во периодот 5-7. април под мотото „Мигрос фестивал на добра иднина„. Саемот