еМагазин

Tag : заем

БАШ НИ Е ЌЕФ

Кроациа осигурување Живот овозможува заем врз основa на полисата за осигурување на живот

Редакција
Во ситуација кога сите сме погодени од пандемијата на Ковид-19 во земјата, но и во светот, ние како компанија сме ставени пред предизвик да изнајдеме...
Бизнис

Владата ќе се задолжи кај ММФ, парите ќе се искористат за мерките за здравствена и макроекономска стабилизација

Редакција
Околу 176,7 милиони евра од Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), Македонија ќе ги искористи за буџетски потреби во финансирањето на мерките за здравствена и макроекономска стабилизација...
Македонија

СДСМ предлага по 14.500 денари за април и мај за сите вработени во фирми погодени од кризата

Редакција
Државата да обезбеди минимална плата од 14.500 денари за април и мај за секој вработен во погодените приватни фирми, а тие сами да си платат...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за здравство го распиша тендерот за изградба на нов Клинички центар

Никола Осило
Министерство за здравство распиша тендер за изградба на нов универзитетски Клинички центар на грин-филд локација по модел „клуч на рака“ со поддршка при менаџирање на...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Со заем од ЕБОР ќе се купуваат 35 еколошки автобуси за Скопје

Редакција
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) ќе овозможи набавка на 35 нови автобуси на компресиран природен гас (КПГ) за Скопје, како одговор на растечката...