еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис ТОП СТОРИИ

Основниот суд Прилеп распиша тендер за набавка на лимузина

Никола Осило
Основниот суд Прилеп распиша тендер за набавка на ново моторно патничко возило (лимузина со 5 врати). Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 847.457 денари. Критериум...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Чакар-партнерс“ го доби тендерот на ЈП за државни патишта за проект за експресен пат Битола-Меџитлија со обиколница

Никола Осило
Јавно претпријатие за државни патишта по распишаниот тендер за изработка на проектна документација за експресен пат делница Битола-Меџитлија, со обиколница на Битола склучи договор со...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Пуцко петрол“ го доби тендерот на МВР за набавка на екстра лесно гориво вреден 1,3 милиони евра

Никола Осило
Министерство за внатрешни работи по распишаниот тендер за набавка на екстра лесно гориво (ЕЛ-1) склучи договор со друштвото за производство, трговија и услуги „Пуцко петрол“...
Бизнис

„Технокомерц“ оствари добивка од 1,3 милиони денари

Никола Осило
„Технокомерц“ АД Скопје деловната 2018 година ја заврши со добивка од 1.365.000 денари, што е намалување во однос на претходната година, соопшти компанијата преку Македонската...
Бизнис

„Хотели Метропол“ откупи сопствени акции

Никола Осило
„Хотели Метропол“ согласно одлуката за стекнување сопствени акции со откуп донесена на Собрание на акционери на ден 15.05.2018 година на 01.03.2019 година преку трговска трансакција...
Бизнис

„Факом“ неколкукратно ја зголеми добивката

Никола Осило
Во периодот од 01.01.-31.12.2018 година „Факом“ оствари позитивен финансиски резултат во нето износ од 15.458.144 денари наспроти добивката од 2017 година од 2.319.018 денари, соопшти...
Бизнис

Кина влезе во топ пет трговски партнери на земјава

Никола Осило
Вкупната вредност на извозот на стоки од земјава во јануари 2019 година, изнесува 415.058.000 евра и бележи пад од 1.9 % во однос на истиот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„СВ-Инвест“ го доби тендерот на ЕЛЕМ за текнолошко чистење во РЕК Битола тежок 809.000 евра

Никола Осило
АД Електрани на Македонија – Скопје (ЕЛЕМ) по распишаниот тендер за набавка на услуга од технолошко чистење на БТО системите во ПЕ Рудници, РЕК Битола...
Бизнис

Анализа: За директори на јавните претпријатија се поставуваат и лица со средно образование

Редакција
Студијата за раководењето со јавните претпријатија „Кој тоа таму управува?“, изработена од Институтот за демократија, покажува дека, (од анализата на биографиите), дури 5% од управувачките...
Бизнис

Убава вест за акционерите: Комерцијална банка ќе дели дивиденда од 420 денари за акција

Никола Осило
Комерцијална банка преку Македонската берза соопшти дека дивидендата за обична акција за 2018 година ќе изнесува 420 денари, односно 42% во однос на номиналната вредност...