еМагазин

Рубрика: Бизнис

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тиквеш“ купи винарница во Франција

Редакција
На годинешниот настан посветен на младото вино, претседателот на Управниот одбор на „Тиквеш“, Светозар Јаневски, соопшти дека „Тиквеш“ ја финализираше процедурата за аквизиција на француската...
Бизнис

Буџет за 2019 година: Владата одвои повеќе пари за претседателот Ѓорѓе Иванов

Никола Осило
Владата го објави предлог-буџетот за 2019 година во кој, меѓудругото, се предвидува зголемување на расходите наменети за институцијата претседател на државата на чије чело во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Агенцијата за стоковни резерви купува автомобил за 1,6 милиони денари

Никола Осило
Агенцијата за стоковни резерви распиша оглас за набавка на патнички автомобил. Проценетата вредност на договорот без ДДВ е 1.694.915 денари, а главен критериум за доделување...
Бизнис

ФЗЦ 11 Октомври со намалена добивка

Никола Осило
ФЗЦ 11 Октомври во периодот јануари-септември 2018 година оствари добивка од 20,6 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога...
Бизнис

УНИ Банка ја зголеми добивката

Никола Осило
УНИ Банка во периодот јануари-септември, годинава оствари добивка од 198 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога банката имала...
Бизнис

Фершпед ги зголеми приходите и добивката

Никола Осило
Фершпед АД Скопје за периодот 01.01.-30.09.2018 година оствари нето добивка во од 88.484.000 денари што е зголемување на истата во однос на добивката од минатата...
Бизнис

„Жито Лукс“ оствари добивка од 16 милиони денари за девет месеци

Никола Осило
И покрај отежнатите услови на пазарот, Жито Лукс АД Скопје продолжи да работи профитабилно и во третиот квартал од 2018 година остварувајки добивка од редовно...
Бизнис

Ева Шуклева поставена за нова претседателка на Надзорниот одбор на МЕПСО

Никола Осило
Централниот Регистар на Република постапувајќи по пријавата за упис на отповикување и избор на членови на Надзорен одбор и избор на претседател на Надзорен одбор...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Телма, Сител, Канал 5, Алфа и Алсат М се обединија во ММА Медиуми

Никола Осило
Централниот Регистар на Република Македонија по пријавата за упис на основање на Македонска Медиумска Асоцијација (ММА Медиуми) донесе решение со кое се одобрува пријавата. Сопственици...
Бизнис

„Сковин“ ја намали загубата

Никола Осило
„Сковин“ во периодот јануари-септември оствари оперативна загуба од 10.650.000 денари, а истиот период во 2017 година изнесувала 27.419.000 денари, што значи намалување на загубата од...