еМагазин

Рубрика: МОЈ СТАВ

МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Господине Сулејман Реџепи наместо закани од Вас се очекува помош

Редакција
Контроверзниот реис на Исламската верска заедница Сулејман Реџепи не престанува да ја изненадува јавноста со своите непромислени изјави каква што беше неодамнешната закана до Владата на...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Насмевка на душата

Редакција
Автор: м-р Тодор Стојчевски „Она што нема да сакаш да го научиш во еден живот, ќе мора да го научиш за неколку месеци“. Деновиве низ...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

„Отиде“ Македонија додека банките најдат „алтернативен“ начин за исплата на пензиите во готово

Редакција
На македонските банки очигледно не им се брзаше со изнаоѓање алтернативно решение за исплата на пензиите во готово, а ако на тоа се надоврзе и...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Драги политичари, најмалку е важно кој побарал помош од Словенија

Редакција
Македонските политичари, а посебно оние од поголемите политички партии дефинитивно не покажуваат чувство за состојбата во која се наоѓа нашата земја и продолжуваат со секојдневни...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Банките наплаќаат многу „посолени“ камати за кредитите отколку што даваат за штедните влогови

Редакција
На македонските банкари не им се допадна идејата да ги укинат или да ги намалат каматите за кредитите и другите обврски на граѓаните во нивните...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

„Корона-каматите“ треба да се изучуваат како пример за општествена неправда

Редакција
Не престануваат реакциите во јавноста откако повеќето банки ги објавија понудите за промена на кредитни услови поради кризата со корона вирусот со кои се овозможува...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Колку е чудно кога се бара да не се кратат платите во администрацијата

Редакција
Лавина реакции во македонската јавност предизвика предлогот за драстично кратење на платите во јавниот сектор односно кај над 130.000 вработени, а со образложение дека поради...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Фонд за поддршка на македонските онлајн медиуми!

Редакција
Автор: Борис Ефтимовски, marketing365.mk Вонредните мерки во насока на спречување на ширењето на корона-вирусот и како последница на тоа кризата во целата економска дејност, неминовно...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Прекинот на работа на „Кромберг и Шуберт“ и „Дрекслмаер“ прв голем удар од корона вирусот

Редакција
Зголемување на невработеноста и опаѓање на животниот стандард носи заканата од корона вирусот, а првите негативни знаци во оваа насока дојдоа од големите производители од...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Многу е просто, колку ќе трае кризата со корона вирусот зависи од НАС

Редакција
Просто е неверојатно колку македонски граѓани се уште не ги почитуваат препораките за превенција од корона вирусот и ги доведуваат во опасност сите околку нив,...