еМагазин

Рубрика: Интервју

Интервју ТОП СТОРИИ

Доктор Јовиќ, хирург уролог: Мажите барем еднаш годишно треба да се јавуваат на уролошки преглед

Редакција
Доктор Јовиќ е хирург уролог во Клиника Жан Митрев и еден од најголемите специјалисти во доменот на урологијата. Со доктор Јовиќ разговараме отворено за сите...
Интервју ТОП СТОРИИ

Aндоновски: Предметите од ТМФ ми се признаени на Конкордија во САД

Редакција
Влатко Андоновски e успешен тренер во женски фудбал во САД и прв студент – гостин на Технолошко-металуршкиот факултет при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ –...
Интервју ТОП СТОРИИ

Јаневски: Туризмот не треба да биде скапа играчка во рацете на мало дете

Редакција
Љупчо Јаневски е експерт за туризам и поранешен директор на Агенција за промоција и поддршка на туризмот. Моментално е ангажиран експерт на УСАИД за развој...
Интервју ТОП СТОРИИ

Наставниот кадар во Словенија е достапен и отворен да помогне на студентот

Редакција
Игор Трајановски е истражувач на Факултетот за информатички студии во Ново Место, Словенија, кој што пред една година се пресели во Словенија. Во интервју за...
Интервју ТОП СТОРИИ

Цветин: Ја заслужувам Нобеловата награда за мир

Редакција
Живко Поповски – Цветин е македонски уметник и хуманист, кој со децении е посветен за ширење на мир, хуманост и солидарност во светот преку мисијата...
Интервју ТОП СТОРИИ

Мукаетов: Алкалоид има континуиран раст во изминативе 20 години

Редакција
Чинам дека Алкалоид е дел од мојата ДНК. Мојот татко, учител и ментор, но и еден од основоположниците на модерниот Алкалоид, Трајче Мукаетов, во компанијата...
Интервју ТОП СТОРИИ

Стојаноски: Воспитан сум да сочувствувам со болката на пациентите

Силвана Жежова
Изборот на еМагазин за новогодишно интервју е доктор специјалист Злате Стојаноски, интернист-хематолог од Клиниката за хематологија. Лекар со стаж од 29 години, кој има непроценливо...
Интервју ТОП СТОРИИ

Стојчевски: Служете и на каузата на мирот и на хуманоста

Редакција
Тодор Стојчевские е добитник на Цветиновата награда за мир. Во интервју за еMагазин вели дека наградата за мир ја добил на прославата на 25 години...
Интервју ТОП СТОРИИ

Ацковска Тодоровска: Државата треба да даде поголема поддршка за обуки и развој на вештини на младите

Редакција
Младинската невработеност е важен предизвик за нашето општество и за Европа генерално. Сепак, невработеноста иако е истакната причина за иселувањето на младите од нашата земја,...
Интервју ТОП СТОРИИ

Потребата од здравствен персонал во Словенија отвора можности за вработување на кадри од регионот и од Македонија

Редакција
Татјана Тушар е дел од менаџментот на „Сплошна Болница Јесенице“ (Општа болница Јесенице), Словенија, и со неа разговараме за актуелните состојби во јавниот здравствен систем,...