еМагазин

Tag : Алкалоид

Бизнис

Четворица членови на Управниот одбор купија акции од „Алкалоид“

Редакција
„Алкалоид“ АД Скопје преку Македонската берза информира дека Живко Мукаетов, претседател на Управниот одбор и генерален директор на компанијата се стекнал со 1.030 обични акции издадени...
Бизнис

Продаден блок акции од „Алкалоид“ за 162.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 10 милиони денари или околу 162.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 800 акции од „Алкалоид“ АД Скопје. Акциите се продадоа...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Алкалоид го реализираше проектот за гасификација на локалитетот во Ѓорче Петров

Редакција
Во согласност со планот за капитални вложувања за 2019 и за 2020 година, АЛКАЛОИД АД Скопје реализираше инвестициска активност за приспособување и за воведување природен...
БАШ НИ Е ЌЕФ ТОП СТОРИИ

Српски Курир: Алкалоид Белград донираше над 80 илјади евра за Институтот за јавно здравје на Србија, за пациентите на дијализа

Редакција
Компанијата Алкалоид Белград, донираше материјал за дијализа на Институтот за јавно здравје на Србија во вредност над 80 илјади евра, пренесува српски Курир. Цел на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Алкалоид“ со 56 нови вработувања и со 72% од консолидираните продажби остварени на странските пазари во периодот јануари-март 2020

Редакција
Според единечниот биланс на успех, во периодот јануари-март 2020 година, продажбите на Алкалоид АД Скопје достигнуваат 2.509.772.821 денари, што е за 19% повеќе во споредба...
Бизнис

Продадени два блока акции од „Алкалоид“ за 223.000 евра

Редакција
Во две блок-трансакции со вкупна вредност од 13,7 милиони денари или околу 223.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 1.249 акции од „Алкалоид“ АД...
Бизнис

Убава вест: „Алкалоид“ ќе исплаќа дивиденда од 20 мај

Редакција
„Алкалоид“ АД Скопје преку Македонската берза ги известува своите акционери дека почнувајќи од 20.05.2020 година ќе врши исплата на дивиденда за 2019 година. „Право на...
Бизнис

Продаден блок акции од „Алкалоид“ за 35.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 2,1 милиони денари или околу 35.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 200 акции од „Алкалоид“ АД Скопје. Акциите се продадоа...
Бизнис

Продаден блок акции од „Алкалоид“ за 37.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 2,2 милиони денари или околу 37.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 210 акции од „Алкалоид“ АД Скопје. Акциите се продадоа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

(Фото) Бидете внимателни: „Алкалоид“ известува за фалсификати – дезинфициенси на пазарот

Редакција
Од компанијата Алкалоид АД Скопје известуваат дека на пазрот се појавиле за фалсификати – дезинфициенси. “Би сакале да Ве известиме дека на пазарот се појавија...