еМагазин

Author : Силвана Жежова

Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит Македонија2025: Успешни приказни за семејни бизниси

Силвана Жежова
Најстариот запис за семеен бизнис датира од Јапонија, имено градежната компанија „Куто думо“ е основана 566 година и се уште работи. Постои 1.500 години, и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

НЛБ Групацијата ќе инвестира до 200 милиони евра во дигитализација и вештачка интелигенција

Силвана Жежова
Известувач од Љубљана, за еМагазин.мк, Силвана Жежова Во новата амбициозна деловна стратегија на НЛБ Групацијата, која беше претставена на вториот по ред „НЛБ Ден на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит Македонија 2025: 90 лица од дијаспората им помагаат на македонските компании да го зголемат извозот

Силвана Жежова
Дијаспората помага, но треба да се канализира поддршката. Со градење на силни институции дијаспората уште повеќе ќе се вклучи во економскиот и демографскиот развој на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Самит Македонија 2025: Раст од 5% на БДП, за Македонија да фати економски чекор со останатите

Силвана Жежова
Денеска започна 13. издание на Самит Македонија 2025, до сега најголемо издание, со над 500 гости, 15 панели, над 50 говорници. Главната извршна директорка на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

НЛБ Групацијата работи на влез на хрватскиот пазар, прв чекор преку лизинг

Силвана Жежова
Известувач од Љубљана, за еМагазин.мк, Силвана Жежова НЛБ Групацијата работи на влез на хрватскиот пазар, но најпрво тоа би се случило преку нудење на лизинг...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Стратегијата на НЛБ Групацијата ќе придонесе за побрз економски раст на регионот и подобрување на животниот стандард

Силвана Жежова
Известувач од Љубљана, за еМагазин.мк, Силвана Жежова Новата амбициозна деловна стратегија на НЛБ Групацијата, која беше претставена на вториот по ред „НЛБ Ден на инвеститорите“...
ТОП СТОРИИ Убава приказна

Бабуновска: Епилепсијата е многу повеќе од контрола на напади, коскеното здравје не треба да биде запоставено

Силвана Жежова
Неврологот Марија Бабуновска е меѓу финалистите на 10. Меѓународни Медис награди за медицински истражувања.Комисијата евалуирала 242 научно-истражувачки трудови, од кои 148 апликации ги исполниле строгите...
ЖИВОТ ТОП СТОРИИ

Апел за ИТНА промена на законот: Ниту една клиника во Македонија нема знаење и опрема за лекување на Леонид Индов, и затоа е во Виена

Силвана Жежова
еМагазин, уште од почеток на повредата на Леонид Индов, го следи неговиот случај и како медиум, цело време е вклучен во апелите за помош за...
Интервју ТОП СТОРИИ

Стојаноски: Воспитан сум да сочувствувам со болката на пациентите

Силвана Жежова
Изборот на еМагазин за новогодишно интервју е доктор специјалист Злате Стојаноски, интернист-хематолог од Клиниката за хематологија. Лекар со стаж од 29 години, кој има непроценливо...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Запознајте го Македон Димитровски, македонското чудо од дете, кое сака и да им помага на другите деца

Силвана Жежова
Македон Димитровски, кој еМагазин го избра за Личност на годината за 2023 година, е пред се културно, воспитано и разговорливо дете, кое што многу сака...