еМагазин

Tag : акции

Бизнис

Продаден блок од 1.570 акции од „Скопски пазар“ за 84.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 5,1 милиони денари или околу 84.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 1.570 акции од „Скопски пазар“ АД Скопје. Акциите се
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од „Макпетрол“ за 113.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 6,9 милиони денари или околу 113.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 105 акции од „Макпетрол“ АД Скопје. Акциите се продадоа
Бизнис

Детален преглед: Кои се компаниите со најголем пораст и пад на вредноста на акциите?

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за август, годинава во кој меѓу другото е објавена листата акции со најголем пораст и пад на вредноста. Во минатиот
Бизнис

Во блок-трансакција вредна 395.000 евра продадени 28.200 акции од Киро Дандаро Битола

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 24,3 милиони денари или околу 395.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 28.200 акции од Киро Дандаро Битола. Акциите се продадоа
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од „Макпетрол“ за 81.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна пет милиони денари или околу 81.000 евра денеска на Македонската берза беа продадени 77 акции од „Макпетрол“ АД Скопје. Акциите се продадоа
Бизнис

На берзата продаден блок-акции од „Пелистерка“ за 81.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 5 милиони денари или околу 81.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 2.100 акции од „Пелистерка“ АД Скопје. Акциите се продадоа
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од Охридска банка за 181.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 11,1 милиони денари или околу 181.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 1.832 акции од Охридска банка. Акциите се продадоа по
Бизнис

Во блок-трансакција вредна 1,8 милиони евра продадени 368.874 акции од „Ларин Мрамор“

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 113,4 милиони денари или околу 1,8 милиони евра денеска на Македонската берза беа продадени 368.874 акции од „Ларин Мрамор“ АД Скопје. Акциите
Бизнис

Милкица Глигорова купи 250 акции од „Алкалоид“

Никола Осило
Членот на Управен одбор на „Алкалоид“ АД Скопје, Милкица Глигорова, се стекна со 250 обични акции издадени од „Алкалоид“, соопшти компанијата преку Македонската берза. ПОВРЗАНИ
Бизнис

Живко Мукаетов купи 500 акции од „Алкалоид“

Никола Осило
Живко Мукаетов, претседател на Управен одбор и генерален директор на „Алкалоид“ АД Скопје, се стекна со 500 обични акции издадени од „Алкалоид“ АД Скопје, соопшти