еМагазин

Tag : промет

Бизнис ТОП СТОРИИ

Кои се најтргувани акции на Македонската берза во мај

Редакција
Во месечниот билтен на Македонската берза се објавени најтргуваните акции на Официјалниот пазар на Берзата во мај: ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Кои акции на Македонската берза во мај
Бизнис

Раст на прометот на Македонската берза во мај

Редакција
Прометот на Македонската берза во мај бележи раст од 140,93% и изнесува 1.105.508.170 денари, стои во месечниот билтен на Берзата. Бројот на трансакции исто така
Бизнис

Преполовен прометот на Македонската берза

Никола Осило
Вкупниот промет на Македонската берза во април годинава изнесувал 458 милиони денари, што е двојно помалку отколку претходниот месец кога вкупниот промет изнесувал 995 милиони
Бизнис

Раст на прометот на Македонската берза во март за 232,30%

Редакција
Според билтенот на Македонската берза за месец март, минатиот месец на Берзата е остварен промет од 995.462.412 денари, што е раст од 232,30%. Бројот на
Бизнис

Голем пад на прометот на Македонската берза во февруари

Никола Осило
Прометот на Македонската берза во февруари, годинава изнесувал 299 милиони денари, што е намалување за 38 отсто во однос на јануари, кога прометот на изнесувал
Бизнис

Прометот во индустријата лани зголемен за 12,5%

Редакција
Прометот во индустријата лани е зголемен за 12,5 проценти во однос на 2017 година, објави Државниот завод за статистика. Во истиот период прометот во индустријата
Бизнис

Пад од 24,6 отсто на прометот на Македонската берза

Никола Осило
Македонската берза во јануари, годинава оствари вкупен промет од 489.310.274 денари, што е намалување за 24,63 отсто во однос на декември, минатата година кога прометот
Бизнис

Лани на Македонската берза остварен промет од 10,4 милијарди денари

Редакција
Македонската берза го објави годишниот билтен за минатата година. Во 2018 година на Берзата е остварен промет од 10.414.067.246 денари, што споредено со претходната година
Бизнис

Предновогодишно раздвижување на берзата: Прометот речиси удвоен

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за декември, минатата година во кој може да се види дека прометот е речиси удвоен во однос на претходниот месец.
Бизнис

Повеќе од половина од прометот во македонската трговија се реализира во Скопје

Редакција
Над 400 милијарди денари е остварениот промет во трговијата на големо во земјава во текот на минатата година, а прометот во трговијата на мало изнесува