еМагазин

Рубрика: Да помогнеме

Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Да спасиме два млади животи на кои треба да им се донираат бубрези

Редакција
Филип е првото дете во Македонија трансплантација на бубрег на детска хирургија. Првата трансплантација во 2009 поминува успешно и бубрегот има нормална функција се до...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Се бара 21-годишната Енкеледа Чела, студентка од Албанија која исчезнала во саботата

Редакција
На социјалните мрежи е објавен апел за исчезнување на Енкеледа Чела – државјанка на Албанија, која студирала на Економскиот факултет. „Се бара Ени, другарка ми....
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Не постои цена за Искра да земе здив: Потребен е мобилен респиратор

Редакција
Искра е 17 месечно детенце кое е родено со спинална мускулна атрофија – Тип 1. „Искра не знае што значи да дишеш слободно, со полни...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Мајката на убиеното момче од Прилеп бара средства за да му се направи споменикот

Редакција
Мајката на Александар Димов, момчето кое беше убиено во Прилеп, бара финансии за да ги покријат погребалните трошоци и да можат да направат споменик. „Ве...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Исчезнат е 34-годишниот Лазе Ристески од Прилеп

Редакција
Лазе Ристески, лице со посебни потреби, го напуштил домот вчера утрото во 6 часот и му се губи секаква трага, објави прилепскиот портал Маркукуле. Лазе...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Да ѝ помогнеме на Моника да застане на нозе, потребна е рехабилитација по три операции и зрачења

Редакција
Моника Бојковиќ боледува од бенигна неоплазма на кранијални нерви и во последните три години била подложена на три операции и зрачења. По последната операција таа...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Александар боледува од канцер на лимфни жлезди, потребни се средства за трансплантација во Турција

Редакција
Александар Планојевиќ има 26 години и боледува од Lymphoma Hodgkin, sclerosis nodularis т. е. канцер на лимфни жлезди. „Потребни ми се 35.000 евра за лекување...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Собрани се средствата за лекување на Кара, потребни се финансии за лекување на Никола

Редакција
Докторот Ненад Лазаров информираше дека се собрани средствата зе лекување на Кара, а во тек е собирање на средства за лекување на Никола. „Никола Петрески...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Наместо подароци за 8. март донирајте за Срна, Кара, Леонид, Јани…

Редакција
Две наставнички од скопското основно училиште „Киро Глигоров“, на родителите на нивните ученици, им порачаа наместо да им купуваат подароци за 8. Март, да донираат...
Да помогнеме ТОП СТОРИИ

Можеме да собереме 15 илјади евра: Потребни се за тригодишната Срна – да си дојде побрзо дома

Редакција
Тригодишната Срна во октомври развила сепса поради уринарна инфекција што преоѓа во тешка форма пиелонефрит оставајќи трајни оштетувања на левиот бубрег. Откриена е хидронефроза и...