еМагазин

Tag : арсен

ЧИСТА ОКОЛИНА

Јадеме канцерогени супи: Високо ниво на арсен во целерот

Редакција
Концетрации на арсенот во почвата се на загрижувачко високо ниво. Помалку концетрации има во зелката и морков, но фрапирачко висока е во целерот, во кој
ЧИСТА ОКОЛИНА

Храната не труе: Присуство на тешки метали особено арсен забележано и во почвата во Тетовско

Редакција
Скоро два и пол пати повеќе арсен од дозволеното бил пронајден при испитувањата на почвата на една нива во близина на фабриката Југохром во Јегуновце