еМагазин

Tag : индустриско производство

Бизнис

Пад на индустриското производство во мај од 27 отсто

Редакција
Индустриското производство во мај годинава забележа пад од 27 отсто во однос на мај лани, а од почетокот на годинава до мај во однос на...
Бизнис

Корона кризата удира: Голем пад на индустриското производство

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, индустриското производство во март 2020 година, во однос на март 2019 година бележи пад од 13,4 отсто. Гледано...
Бизнис

Индустриското производство со пораст од 5,6 проценти во првите девет месеци

Редакција
Во првите девет месеци од годинава индустриското производство бележи раст од 5,6 проценти во однос на истиот период лани, објави денеска Државниот завод за статистика....
Бизнис

Пораст на индустриското производство од 4.5 отсто

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, индустриското производство во септември 2018 година во однос на септември 2017 година се зголемило за 4.5 отсто Гледано...
Бизнис

Индустриското производство зголемено за 5,1 проценти

Редакција
Индустриското производство во првите осум месеци од годината е зголемено за 5,1 проценти во однос на лани, објави Државниот завод за статистика. Гледано по сектори,...
Бизнис

Пораст за индустриското производство за 8,4 отсто

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, индустриското производство во јули 2018 година, во однос на јули 2017 година се зголемило за изнесува 8.4 отсто....