еМагазин

Tag : кредитен

Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија, ББ+ со негативен изглед

Редакција
Кредитната рејтинг агенција Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава  ББ+, информираат од Народна банка (НБ). -Во извештајот се наведува дека ваквата оцена е поткрепена...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг ББ- на Македонија

Редакција
Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг ББ-, со стабилен изглед, за Македонија. -Потврдата на кредитниот рејтинг од страна на кредитната агенција е...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на „ББ +“, со негативен изглед

Редакција
Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на „ББ +“, со негативен изглед. Како што нотира агенцијата, рејтингот на Македонија е поддржан од...
Бизнис

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг ББ со позитивен изглед за Македонија

Редакција
Aгенцијата „Фич” соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија ББ, со позитивен изглед, информираат од Министерството за финансии. – На потврдата на рејтингот ББ...