еМагазин

Tag : Македонска берза

Бизнис

Македонска берза: Ќе продолжиме со работа додека објективните околности тоа го дозволуваат

Редакција
Правната промена во делот на одржување на годишните собранија на акционери за време на вонредната состојба, со сите импликации што од тоа ќе произлезат за...
Бизнис

Македонската берза со „ново-стари“ ограничувања при тргувањето со акциите

Редакција
Одборот на директори на Македонската берза денеска повторно ги анализираше актуелните пазарни состојби на берзата коишто во последно време се карактеризираат со значајни ценовни осцилации...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонската берза го прекина тргувањето поради вонреден пад на индексот МБИ10

Редакција
Имајќи го предвид падот на индексот МБИ10 од 7,06 %, а согласно член 58а од Правилата за тргување, Ве известуваме дека Македонска берза во 10:25:45...
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од „Аутомакедонија“ за 100.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 6,1 милиони денари или околу 100.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 3.799 акции од „Аутомакедонија“ АД Скопје. Акциите се продадоа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонската берза ги исклучи од котација акциите на „Технометал Вардар“ поради стечај

Никола Осило
Одборот на директори на Македонската берза на седницата одржана на 27.11.2019 година донесе одлука за исклучување од котација на акциите издадени од „Технометал Вардар“ АД...
Бизнис

Македонската берза барала од „Гранит“ информации за порастот на акциите

Никола Осило
Македонската берза на хартии од вредност барала информации од „Гранит“ во врска со порастот на цените на акциите. „Известуваме дека ГД „Гранит“ АД нема сознание...
Бизнис

Детален преглед; Стапуваат на сила новите правила за тргување на Македонската берза

Никола Осило
Согласно Одлуката на Одборот на директори на Македонската берза од 19.06.2019 година за постапување по Решението на Комисијата за хартии од беа извршени измени и дополнувања...
Бизнис

Убава вест за компаниите: Пристап до свеж капитал преку Македонската берза и Funderbeam

Никола Осило
Македонска берза склучи ексклузивен договор за соработка со друштвото Funderbeam SEE, регистрирано во Република Хрватска. Funderbeam SEE е дел од групацијата Funderbeam Market Limited којашто...
Бизнис

Македонската берза јавно ги опомена ДС Смитх, РЖ Институт и Жито Караорман

Никола Осило
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена на следниве друштва котирани на Официјалниот пазар: ДС Смитх...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Две награди од Македонска берза за НЛБ Банка АД Скопје

Редакција
НЛБ Банка АД Скопје е добитник на две награди од Македонска берза, доделени за време на годишната берзанска конференција која се одржа во Охрид од...