еМагазин

Tag : макпетрол

Бизнис

„Макпетрол“ ќе исплати дивиденда од 2.000 денари за акција

Редакција
Собранието на акционери на „Макпетрол“ на седницата одржана на 20 јуни донесе одлука за исплата на дивиденда за 2019 година во бруто износ од 2.000...
Бизнис

„Макпетрол“ и Андреја Јосифовски ќе се „офајдат“ од дивидендата од „Оилко“

Редакција
Оилко КДА Скопје преку Македонската берза соопшти дека за минатата година ќе исплати дивиденда во бруто износ од 260 денари по акција. Според ревидираниот извештај,...
Бизнис

„Макпетрол“ го доби тендерот на „Водостопанство“ за набавка на горива вреден 311.000 евра

Редакција
Акционерско друштво „Водостопанство на Република Македонија“, во државна сопственост по распишаниот тендер за набавка на моторни бензини, дизел гориво и течен нафтен гас склучи договор...
Бизнис

„Макпетрол“ оствари добивка од 14,1 милиони денари за три месеци

Редакција
„Макпетрол“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари добивка од 14,1 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година...
Бизнис

Корона вирусот го „зарази“ „Макпетрол“: Извозот на керозин речиси на нула

Редакција
Со воведувањето на полицискиот час и со останатите рестриктивни мерки, „Макпетрол“ АД Скопје, се соочи со пад на потрошувачката во сите сегменти од своето работење,...
Бизнис

„Макпетрол“ оствари добивка од 578.000 евра за три месеци

Редакција
„Макпетрол“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари добивка од 35,5 милиони денари (578.000 евра), што е речиси ист резултат во однос на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Макпетрол“ го доби тендерот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството за набавка на гориво вреден 4,5 милиони евра

Редакција
Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој по распишаниот тендер за набавка на гориво за земјоделска механизација склучи договор со „Макпетрол“ АД Скопје. Вредноста...
Бизнис

„Макпетрол“ ќе исплати бруто дивиденда од 2.000 денари по акција

Редакција
На акционерите на „Макептрол“ АД Скопје се одобрува плаќање на дивиденда во висина од 202.758.000 денари бруто, односно 2.000 денари бруто за една акција, пишува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Членовите на Управниот одбор на „Макпетрол“ лани имале нето-примања од 670.000 евра

Редакција
Во текот на 2019 година, членовите на Управниот одбор на „Макпетрол“ АД Скопје оствариле нето-примања по основ на плата и надоместоци на плата, по основ...
Бизнис

Топ пет акции со најголем пораст: Вредноста на „Макпетрол“ вивна сред корона кризата

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за април, годинава во кој меѓу другото се објавени податоците за акции со најголем пораст на вредноста. На првото место...