еМагазин

Tag : МАСИТ

Техно

Семос Едукација и МАСИТ ги здружија силите да им овозможат на македонските компании побрз пристап до знаење за вештачката интелигенција

Редакција
Семос едукација со поддршка на МАСИТ и М6 едукативниот центар, одржа настан каде ги претстави најновите обуки за вештачка интелигенција, потребни за раст и развој...
ЖИВОТ

Социјалните мрежи да се насочат во едукативни цели, а не да се укинуваат, велат од МАСИТ

Редакција
Средствата и каналите за комуникација како социјални мрежи и останати форми треба да се насочат во едукативни цели, а не да се укинуваат. За тоа...
Бизнис

МАСИТ избра ново раководство

Редакција
Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) го одржа 16. редовно годишно изборно собрание, на кое беше избрано новото раководство со мандат до март...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Стартуваше тримесечната програма на МАСИТ за преквалификација на кадар

Редакција
Денеска стартува 12-неделната програма на МАСИТ со поддршка на РЕГ проектот на УСАИД, за преквалификација на 40 млади луѓе кои добија можност да се стекнат...