еМагазин

Tag : Мермерен комбинат

Бизнис

Мермерен Комбинат во првите шест месеци со намалена добивка

Редакција
Мермерен Комбинат АД Прилеп за периодот од 1 јануари до 30 јуни 2019 оствари приходи од продажба во износ од 774.516 илјади денари, што претставува...
Бизнис

Прилепски Мермерен комбинат оствари добивка од 134 милиони денари за три месеци

Мермерен комбинат АД Прилеп во првиот квартал 2019 година оствари добивка од 134,8 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година...
Бизнис

„Мермерен комбинат“ ќе подели бруто дивиденда од 22,8 милиони евра

Никола Осило
Собранието на акционери на „Мермерен комбинат“ АД Прилеп одлучи добивката од 2018 година во износ од 1.403.557.613 денари (22.817.952 евра) да се распредели во бруто...
Бизнис

Мермерен комбинат лани со зголемена добивка

Редакција
Мермерен Комбинат АД Прилеп за периодот од 1 јануари до 31 декември 2018 оствари приходи од продажба во износ од 2,459,454 илјади денари што претставува...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Директорот на Мермерен комбинат Периклис Николау си поднесе оставка

Никола Осило
Членот на Одборот на директори и главен извршен директор на Мермерен комбинат АД Прилеп Периклис Николау поднесе оставка поради лични причини, со 30.01.2019 година како...
Бизнис

Топ акции со најголем раст на Македонската берза лани

Редакција
Според годишниот билтен на Македонската берза оваа се Топ 5 акции со најголем раст, лани: 1.Стокопромет, раст од 570,89% 2.Сковин 148,76% 3.Стопанска банка Скопје –...
Бизнис

„Мермерен комбинат“ ја удвои добивката

Никола Осило
„Мермерен Комбинат“ АД Прилеп за периодот од 1 јануари до 30 септември 2018 оствари приходи од продажба во износ од 1,8 милијарди денари што претставува...