еМагазин

Tag : Министерство за финансии

БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Министерство за финансии ќе ја испитува оправданоста на поскапувањето на осигурувањето при регистрација

Редакција
Министерството за финансии во врска со донесените одлуки од страна на осигурителните компании за зголемување на висината на бруто-премијата за осигурување од автомобилска одговорност, денеска...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за финансии вработува 20 службеници

Редакција
Агенцијата за администрација објави оглас за вработување на 20 државни службеници во Министерството за финансии. Се бара помлад соработник за првостепена управна постапка, Подрачно одделение...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерство за финансии повеќе нема да дава согласност за вработувања

Редакција
Министерот за финансии Фатмир Бесими најави дека со измените на Законот за буџет кои ќе стапат во сила на почетокот на годината министерствата, јавните претпријатија,...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Побарувачката за граѓанската обврзница за 80% поголема од понудениот износ

Редакција
Втората емисија на граѓанска обврзница е реализирана успешно, информираа од Министерство за финансии. На денешната аукција се запишани граѓански обврзници во износ од 1.085.480.000 денари...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

Издадена еврообврзница од 500 милиони евра, со каматна стапка 7%

Редакција
Аукцијата за издавање на деветтата еврообврзница што се одржуваше денеска помина успешно, со четири пати повисок интерес од инвеститорите во однос на понудата, соопшти попладнево...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Издадена деветта еврообврзница во износ од 600 милиони евра за отплата на стари долгови

Редакција
Македонија денеска ја издаде деветтата еврообврзница во вредност од 600 милиони евра, која ќе се искористи исклучиво за финансирање на обврските по основ на стари...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Нема да има покачување на платите за 30% во Министерството за финансии

Редакција
Владата на денешната седница го утврди текстот на Предлогот на Законот за изменување на Законот за буџети. -Предложените законски измени се во насока на бришење...
БЕСПАРИЦА

Граѓаните и годинава ќе имаат можност да добијат поддршка за станбен кредит преку проектот „Купи куќа, купи стан“

Редакција
Министерството за финансии (МФ) ќе објави нов повик за проектот „Купи куќа, купи стан“ на кој заинтересираните граѓани ќе може да аплицираат за субвенциониран кредит...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Во буџетот за 2021 година остварени 15,3% повеќе приходи од 2020

Редакција
Во Буџетот во 2021 година е остварена реализација на вкупните приходи за 15,3 отсто повеќе во споредба со 2020 година, додека кај капиталните расходи е...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Министерството за финансии вработува 16 службеници

Редакција
Министерството за финансии објави оглас за вработување на 16 државни службеници. Се бара виш соработник за децентрализирано финансиско спроведување на проектите финансирани од ИПА, Одделение...