еМагазин

Tag : надоместок

БЕСПАРИЦА

Секој припадник на Армијата ќе добива месечен надомест од околу 7.000 денари за станарина

Редакција
Секој припадник на Армијата, без разлика дали се работи за воен или за цивилен персонал, од 1 март следната година ќе добива месечен надоместок од...
Бизнис

На неизвршните членови на ОД на Тетекс лани исплатени 1 милион денари паушал

Редакција
На неизвршните членови на Одборот на директори (ОД) на Тетекс АД Тетово лани им е исплатен месечен паушал од нето 14.000 денари, или вкупно 1.008.000...
ЖИВОТ

Се воведува надоместок и за жените со обострана ампутација на дојка

Редакција
Со новиот Правилник за листата за видовите телесни оштетувања врз основа на кои се стекнува со правото на паричен надоместок и процентите на оштетувањата, Министерството за...