еМагазин

Tag : Охридска банка

Бизнис

Охридска банка ќе одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Со оглед на настанатата ситуација со вирусот ковид-19 и прогласената вонредна состојба, согласно препораките на Владата и соопштението на Комисијата за хартии од вредност за...
Бизнис

Охридска банка лани оствари добивка од 3,8 милиони евра

Редакција
Охридска банка АД Скопје во минатата година оствари добивка од 238,5 милиони денари (околу 3,8 милиони евра), што е намалување во однос на претходната година...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Нова понуда на Охридска банка: Станбен кредит со 10 години фиксна каматна стапка од 3,5 %

Редакција
Од денеска, Охридска банка го збогатува своето портфолио на производи со нов тип на станбен кредит, овозможувајќи им на своите клиенти уште поповолни услови; најдолго...
Бизнис

Охридска банка го зголемува акционерскиот капитал за 10 милиони евра

Редакција
Охридска банка АД Скопје ќе изврши зголемување на акционерскиот капитал со издавање на 232.076 обични акции со право на глас, во вкупен номинален износ од...
Бизнис

Георг Бухер именуван за претседател на Надзорниот одбор на Охридска банка

Редакција
Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје на седница одржана на ден 29.1.2020 година донесе oдлука со која Георг Бухер се именува за претседател на...
Бизнис

Гувернерката на Народна банка даде зелено светло за промените во Надзорниот одбор на Охридска банка

Редакција
Гувернерката на Народната банка на ден 27.1.2020 година издаде согласност за именување на следните членови на Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје од редот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Клиентите на Охридска банка ќе можат бесплатно да повлекуваат готовина од банкоматите во Шпаркасе Групацијата

Редакција
Од денеска, клиентите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија ќе можат да ја користат проширената мрежа на двете банки составена од околу 120 банкомати,...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

Редакција
Охридска банка ja проширува промотивната понуда на кеш, хипотекарните и станбените кредити од своето портфолио. Со воведување на нови промотивни услови, клиентите на Банката имаат...
Бизнис

Ќе има ли отпуштања на вработени со спојувањето на Охридска банка и Шпаркасе

Редакција
На денешната прес-конференција по повод спојувањето на Охридска и Шпаркасе банка, беше поставено прашањето за иднината на вработените, односно дали ќе има отпуштања со новата...
Бизнис

Шпаркасе групацијата купи 91,57 ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Редакција
На 4 ноември 2019 година беше извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ официјално стана новиот...