еМагазин

Tag : преработувачка

Бизнис

Намалени нарачки и производство во преработувачката индустрија во октомври

Редакција
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во октомври во однос на септември годинава е намален за 0.1 процентен...
БЕСПАРИЦА

Поповолни очекувања и зголемување на вработените во преработувачката индустрија

Редакција
Поповолни се очекувањата за нарачки во преработувчката индустрија во февруари 2021 година во однос на претходниот месец, како и очекувањата за обемот на производството во наредните...
БЕСПАРИЦА ТОП СТОРИИ

„Корона“ кризата “удри“ на преработувачката индустрија

Редакција
Понеповолни се очекувањата во преработувачката индустрија според раководителите на овие деловни субјекти. Во март годинава во однос на февруари нивните очекувања се понеповолни во однос...
БЕСПАРИЦА

Поповолна состојбата во преработувачката индустрија, но ќе се намалува бројот на вработени

Редакција
Поповолна оценка за економската состојба на фирмите од преработувачката индустрија за октомври во однос на септември годинава, како и во однос на октомври лани, изнеле...