еМагазин

Tag : Стопанска банка

Бизнис

Кои се најголемите акционери во Стопанска банка-Скопје

Редакција
Во Годишниот извештај, објавен преку Македонската берза, Стопанска банка-Скопје (СБ) ја објави акционерската структура. „Во текот на 2018 година нема значителни промени во акционерската структура:...
Бизнис

Колкави се надоместоците на членовите на Надзорниот одбор на Стопанска банка-Скопје

Редакција
Независните членови на Надзорниот одбор (НО) на Стопанска банка-Скопје (СБ), имаат право на надомест во нето износ од 400 евра на месечна основа за нивно...
Бизнис

Кои се членови на Надзорниот одбор на Стопанска банка-Скопје

Редакција
Во Годишниот извештај за минатата година, објавен преку Македонската берза, Стопанска банка-Скопје, го објави составот на Надзорниот одбор. “Надзорниот одбор на Стопанска банка АД –...
Бизнис

Кои се членови на Управниот одбор на Стопанска банка-Скопје

Редакција
Во Годишниот извештај за минатата година на Стопанска банка-Скопје, објавен преку Македонската берза се објавени членовите на Управниот одбор на Банката. “Управниот одбор на Стопанска...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За надоместоци на Управниот одбор на Стопанска банка Скопје лани исплатени 32,5 милиони денари

Редакција
На Управниот одбор на Стопанска банка – Скопје минатата година му е исплатена сума за надоместоци од 32.591.932 денари (фиксен надомест: 25.627.182, варијабилен надомест: 6.964.750...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ЗК Пелагонија: Стопанска банка Скопје наплати 2 милиони евра недоспеани кредити и им зема 10 плати на работниците

Редакција
Најголемиот земјоделски комбинат ЗК Пелагонија, во моментов сите свои тeковни обврски ги извршува успешно, велат од компанијата по повод штрајкот на вработените за неисплатени плати....
Бизнис

Стопанска банка Скопје ја тужат за 18,7 милиони денари

Никола Осило
Стопанска банка Скопје е вклучена во судски постапки од своето редовно работење, а износот на судските спорови кои се водат против Банката на 30 јуни...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Акционерски превирања во Стопанска банка Скопје

Никола Осило
Група акционери сопственици на 12,77% од приоритетните акции на Стопанска банка АД – Скопје (СБ) доставија „Барање за одвоено гласање во рамки на 44-та седница...
Бизнис

Стопанска банка Скопје ја зголеми добивката за 37,7%

Никола Осило
Во периодот од 01.01.2018 до 30.09.2018 година Стопанска банка АД – Скопје оствари добивка во износ од 2.589.629.000 денари, што преставува зголемување за 37,7% споредено...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Инкасираат милиони: Топ пет компании од берзата по остварена добивка

Никола Осило
Македонската берза го објави извештајот за финансиските резултати на 101 компанија што котираат на Македонската берза за првата половина од годинава од кој може да...