еМагазин

Tag : Тетекс

Бизнис

Продаден блок акции од „Тетекс“ за 41.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 2,5 милиони денари или околу 41.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 1.165 акции од Тетекс АД Тетово. Акциите се продадоа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Тетекс“: Компанијата не се затвора, туку нерентабилен погон

Редакција
На барање на Македонска берза АД Скопје, известуваме дека запирањето со производството на тешката конфекција не значи запирање на деловните активности на компанијата, односно не...
Бизнис

ТТК Банка: Престанокот на производство во „Тетекс“ нема да влијае врз нашата работа

Редакција
ТТК Банка денеска преку Македонската берза соопшти дека престанокот на производство на тешка конфекција во „Тетекс“, компанија која е најголем акционер во ТТК Банка нема...
Бизнис

Кои се членовите на Одборот на директори на „Тетекс“?

Редакција
Лавина реакции во јавноста предизвика информацијата за затворање на погонот конфекција во „Тетекс“ АД Тетово поради што 140 работници остануваат без работа. Менаџментот на компанијата...
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Нема зима за акционерите на „Тетекс“

Редакција
Големи реакции во јавноста предизвика информацијата за затворање на погонот за прозводство на конфекција во Тетекс АД Тетово, компанија која е основана во далечната 1951...
Бизнис ТОП СТОРИИ

По 69 години, текстилниот комбинат „Тетекс“ го прекина производството во фабриката „Конфекција“

Редакција
Од денеска нема производство во најпознатиот волнарски комбинат АД „Тодор Циповски-Мерџан“ во Тетово, познат како „Тетекс“. По последната работна единица од поранешниот гигант, фабриката „Конфекција“...
Бизнис

„Тетекс“ ќе престане со производство на тешка конфекција

Редакција
Заради запазување на правата и интересите на акционерите и заради одржување и зголемување на вредноста на капиталот од една страна и грижа за вработените, зголемување...
Бизнис

Тито Беличанец продаде 4.000 акции од „Тетекс“ за 146.000 евра

Редакција
Волнарскиот комбинат „Тетекс“ АД Тетово преку Македонската берза информира дека Тито Беличанец, независен член на Одборот на директори  продал 4.000 акции од компанијата. „еМагазин“ пишуваше...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Продаден блок акции од „Тетекс“ за 146.000 евра

Редакција
Во блок-трансакција вредна 9 милиони денари или околу 146.000 евра денеска на Македонската берза се продадоа 4.000 акции од „Тетекс“ АД Тетово. Акциите се продадоа...
Бизнис

Тетекс за девет месеци со добивка од 42,9 милиони денари

Редакција
Приходите од капитализираното сопствено производство на Тетекс АД Тетово во првите девет месеци од годината изнесуваат 27.687 илјади денари, а останатите оперативни приходи изнесуваат 16.053...