еМагазин

Tag : управен одбор

Бизнис

Маја Аргировска разрешена од Управниот одбор на ПИОМ по нејзино барање

Редакција
Владата на една од последните седници донесе решение со кое Маја Аргировска се разрешува од должноста член на Управниот одбор на Фондот на пензиското и...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Членовите на Управниот одбор на „Макпетрол“ лани имале нето-примања од 670.000 евра

Редакција
Во текот на 2019 година, членовите на Управниот одбор на „Макпетрол“ АД Скопје оствариле нето-примања по основ на плата и надоместоци на плата, по основ...
Бизнис

Стевче Кузмановски нов член на Управниот одбор на Прокредит банка

Редакција
Прокредит банка преку Македонската берза информира дека Стевче Кузмоновски е именуван за нов член на Управниот одбор на банката. Управниот одбор на банката сега го...
Бизнис

Наташа Несторовска реизбрана за член на Управниот одбор на Стопанска Банка – Битола

Никола Осило
Врз основа на одлука од Надзорен одбор и решение за издавање на претходна согласност од Народна Банка за член на Управен одбор на Стопанска банка...
Бизнис

Игор Давчевски именуван за нов член на Управниот одбор на НЛБ Банка

Никола Осило
НЛБ Банка АД Скопје преку Македонската берза информира дека Народната Банка издала решение за претходна согласност Игор Давчевски да биде именуван за член на Управниот...
Бизнис

Промени во Управниот одбор на Интернационалниот картичен систем

Никола Осило
Интернационалниот картичен систем преку Македонската берза информра дека се ивршени промени во Управниот одбор (УО). Од одборот се разрешени досегашната претседателка Билјана Доновска Гечева и...
Бизнис

Благој Гајдарџиски избран за член на Управниот одбор на ЕСМ

Никола Осило
Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) преку Македонската берза соопшти дека согласно одлука на Надзорниот одбор на компанијата за член на Управниот одбор односно директор за...
Бизнис

Оставка си поднесе заменик директорот на „Факом“, Бојан Јордановски назначен за ВД генерален директор

Никола Осило
За в.д. претседател на Управен одбор и в.д. генерален директор на „Факом“ АД Скопје се запишува  лицето Бојан Јордановски, соопшти компанијата преку Македонската берза. „Воедно...
Бизнис

Комплетиран составот на Управниот одбор на „Сава пензиско друштво“

Никола Осило
Според последните промени во органите на управување на „Сава пензиско друштво“ а.д. Скопје, Коста Ивановски, CFA е назначен за нов член на Управниот одбор. „Тој...
Бизнис

Промени во Управниот одбор на Сава пензиско друштво

Никола Осило
Во Централниот регистар извршен е упис на Коста Ивановски за член на Управниот одбор на Сава пензиско друштво АД Скопје, по дадено одобрение од Агенцијата...