еМагазин

Tag : вработени

Бизнис

Вработените во сектор игри на среќа сакаат да бидат дел од изнаоѓање на решение за законот

Редакција
Здружение на вработени во сектор игри на среќа „Сакам да работам“ бараат да бидат вклучени во изнаоѓање на решение во подготовките на новиот закон. Нивното
БАШ НИ Е ЌЕФ

ЕВН отвори Тренинг центар за вработени во Македонски Брод

Редакција
По повод Светскиот ден за безбедност и здравје при работа, ЕВН официјално го отвори целосно реновираниот тренинг центар за вработени во Македонски брод. Во тренинг
БЕСПАРИЦА

„FinanceThink“: Плата во плико најмногу земаат вработените осигурени на минимална плата

Редакција
Анализа направена од „FinanceThink“ покажува дека 17,8 проценти од работниците во државата, кои имаат формален договор за вработување, добиле плата во плико односно плата на
БЕСПАРИЦА

Менаџерите очекуваат намалување на бројот на вработени во преработувачката индустрија

Никола Осило
Според оценката на раководителите на деловните субјекти, индикаторот на доверба во преработувачката индустрија во март 2019 година е зголемен за 0.2 процентни поени во однос
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Со 3.300 повеќе вработени во администрацијата, се покажа заевизмот на дело

Редакција
Од позиција на опозиција СДСМ, Зоран Заев и сите околу него потенцира колку е обемна и неефикасна македонската јавна администрација, говореа за критериумите на Европската
Македонија

Jавниот сектор лани пораснал за над 3.300 вработени

Редакција
Министерството за информатичко општество и администрација денеска го објави Извештајот за вработени во јавниот сектор за 2018 година. Извештајот содржи информации за структурата на вработените
Бизнис

Во земјава има 72.315 активни компании, третина се занимаваат со трговија

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на активните деловни субјекти во Македонија, во 2018 година, изнесува 72.315 и во однос на 2017 година
БАШ НИ Е ЌЕФ

И Европа ќе им даде дополнителни 3 месеци скратено работно време на родителите кои се враќаат од породилно

Редакција
По Витаминка и Европа АД Скопје се приклучи на инцијативата на своите вработени да им овозможи дополнителни три месеци скратено работно време за родителите кои
Бизнис

„Витаминка“ за своите вработени воведе дополнителни 3 месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство

Редакција
Одборот на директори на „Витаминка“ изгласа бенефиции во интерес на своите вработени по завршување на отсуството од работа поради бременост, раѓање и родителство. Според оваа
БЕСПАРИЦА

Истражување: Младите принудени да работат на пониски позиции и за помали плати

Никола Осило
Од половина до две третини од вработените во земјава се подвработени, односно се на несоодветни работни позиции во однос на своите квалификации, работат помалку часови