еМагазин

Услови за преземање содржини од еМагазин

Дозволено е бесплатно преземање на вести, извештаи и други написи од еМагазин, само под следните услови:
– дозволено е да се преземе најмногу 25 % од содржината на текстот
– на крајот од преземениот текст, треба да се објави реченицата „целиот текст прочитајте го тука“, а со зборот „тука“ да се поврзе активен линк до оригиналниот текст во еМагазин
– дозволено е да се преземат најмногу пет содржини дневно.
Преземање на видеа и фотографии е дозволено само во договор со одговорниот уредник на еМагазин.
Тој што ќе објави содржина надвор од условите за бесплатно преземање е согласен на издавачот на еМагазин да му исплати надомест од 2.000-6.000 денари за една содржина/фотографија/видео.
За прекршувања на овие услови, издавачот на еМагазин го овластува својот правен застапник да презема законски мерки спрема прекршителите.