еМагазин

Tag : болничар

Македонија

Болничар од штипското Инфективно одделение позитивен на корона вирусот

Редакција
Болничар од Инфективното одделение во Клиничка болница-Штип е позитивен на корона вирусот потврди директорот, Ален Ѓеорѓијев. Негативен е резултатот за младиот лекар инфектолог, а остантите...
Свет

Убивал од „досада“: Болничар во Германија призна убиството на повеќе од 100 пациенти

Редакција
Поранешен болничар од Германија призна убиството на повеќе од 100 пациенти во првиот ден од судењето во Олденбург. Со тоа, Нилс Хoгел (41) е најголем...