еМагазин

Tag : ФЗО

ЖИВОТ

Македонските лекари делат рецепти за антибиотици како „луди“

Никола Осило
Потрошувачката на антибиотици во државава во 2018 година се проценува во ранг од 30 до 35 дефинирани дневни дози на 1.000 жители на ден, што...