еМагазин

Tag : компании

Бизнис

Македонската берза јавно опомена три компании

Никола Осило
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена на АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје, Дебарски бањи Цапа АД...
Бизнис

СКМ: Прогресивниот данок донесе отпуштање и зголемени трошоци кај ИКТ компаниите

Никола Осило
Стопанската комора на Македонија на почетокот на септември 2019 година спровела анкета меѓу своите членки заради согледување на иницијалните состојби и импликациите кои ги има...
Бизнис

Македонската берза им изрече јавна опомена на три компании

Никола Осило
Одборот на директори на Македонска берза АД Скопје донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена преку интернет страницата на берзата на РЖ Интер-Трансшпед АД...
Бизнис

Детален преглед: Добивка оствариле 77, а загуба 27 компании од Македонската берза

Никола Осило
Вкупна добивка од 99,4 милиони евра оствариле компаниите што котираат на Македонската берза во првото полугодие од годинава, што е намалување за 23,9 отсто во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Доминација на големото банкарско трио: Кои се петте компании со најголема добивка на Македонската берза?

Никола Осило
Трите најголеми банки во земјава – Стопанска банка Скопје, НЛБ Банка и Комерцијална банка се најдоа меѓу петте компании од Македонската берза со најголема остварена...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Звучни имиња на бизнисмени и компании на новата листа должници на УЈП

Никола Осило
Голем број познати македонски компании и бизнисмени се најдоа на новата листа должници на Упрaвата за јавни приходи (УЈП) за долгови доспеани до 31.05.2019 и...
БАШ НИ Е ЌЕФ

Дополнителни 800 милиони евра за мали и средни претпријатија – ЕИФ и ПроКредит Банка ја дуплираат поддршката за иновативните компании

Редакција
Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) и ПроКредит групација ќе пласираат дополнителни 800 милиони евра за иновативни проекти на мали и средни претпријатија (МСП), што претставува вкупно...
БЕНЧМАРК

Достапни 75 милиони евра за компаниите преку ИПАРД-програмата

Редакција
Компаниите од денеска може да поднесуваат барање за поддршка преку Законот за финансиска поддршка на инвестициите по новите изменети услови, кои според Владата се олеснети...
Бизнис

Македонската берза им изрече јавна опомена на четири компании

Никола Осило
Одборот на директори на Македонска берза донесе одлука за изрекување на мерката јавна опомена на Бетон АД Скопје, друштво котирано на подсегментот Берзанска котација, поради...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Тендер „тежок“ 940.000 евра: МЕПСО купува патнички и товарни возила од три компании

Никола Осило
АД МЕПСО по распишаниот тендер за набавка на нови патнички возила и нови товарни возила склучи договори со „Јосифов“ ДООЕЛ увоз-извоз Битола во вредност од...