еМагазин

Tag : Надзорен одбор

Бизнис

Димитриос Христопулос поднесе оставка од Надзорниот одбор на Стопанска банка АД Скопје

Редакција
Стопанска банка АД Скопје преку Македонската берза информира дека вчера Димитриос Христопулос поднел оставка од позицијата член на Надзорен одбор на Стопанска банка АД Скопје....
Бизнис

Георг Бухер именуван за претседател на Надзорниот одбор на Охридска банка

Редакција
Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје на седница одржана на ден 29.1.2020 година донесе oдлука со која Георг Бухер се именува за претседател на...
Бизнис

Гувернерката на Народна банка даде зелено светло за промените во Надзорниот одбор на Охридска банка

Редакција
Гувернерката на Народната банка на ден 27.1.2020 година издаде согласност за именување на следните членови на Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје од редот...
Бизнис

Кандидатката на Сергеј Самсоненко и „Руле турс“ именувана за член на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола

Редакција
Собранието на акционери на Стопанска банка Битола на денешната седница ја именува Гордана Темелковска Костовска за член на Надзорниот одбор на банката. Банката преку Македонската...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Ексминистерот Драган Тевдовски предложен за независен член на Надзорниот одбор на УНИ Банка

Никола Осило
Драган Тевдовски да се именува за независен член на Надзорен одбор на Универзална Инвестициона Банка АД (УНИ Банка), пишува во предлогот за престојното Собрание акционери...
Бизнис

Михаил Петковски именуван за член на Надзорниот одбор на ТТК Банка

Никола Осило
ТТК Банка преку Македонската берза соопшти дека Михаил Петковски е именуван за независен член на Надзорниот одбор на банката почнувајќи од 23.02.2019 година. Неговиот мандат...
Бизнис

Кирил Колемишевски си поднесе оставка од Надзорниот одбор на „Аутомакедонија“

Никола Осило
Централниот регистар постапувајќи по пријавата за упис на бришење на член на Надзорен одбор со писмена оставка на друштво за внатрешен и надворешен промет „Аутомакедонија“ АД...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Австријци го „запоседнаа“ Надзорниот одбор на Охридска банка во пресрет на продажбата на Шпаркасе

Никола Осило
Охридска банка, која е дел од француската групација Сосиете Женерал менува тројца клучни членови на Надзорниот одбор на банката во „предвечерието“ на продажбата на банката...
Бизнис

Колкави се примањата на членовите на Надзорниот одбор на Тиквеш

Редакција
Во Годишниот извештај за минатата година, објавен преку Македонската берза, винаријата Тиквеш ги објави и надоместоците на Надзорниот одбор на компанијата: ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Тиквеш ги...
Бизнис

Шезан Рехман Кхан на местото на Горан Марковски во Надзорниот одбор на Силк Роуд банка

Никола Осило
Силк Роуд банка преку Македонската берза информира дека во Централниот регистар е извршен упис на Шезан Рехман Кхан за член на Надзорниот одбор на банката,...