еМагазин

Tag : окта

Бизнис

„Фрчат“ оставки во „Окта“: Дионисиос Роутсис нов в.д. претседател на Одборот на директори

Редакција
„Окта“ АД – Скопје преку Македонската берза информира дека Одборот на директори на компанијата на својот 175-ти редовен состанок одржан на 10.12.2019 година, констатира дека...
Бизнис

„Окта“ оствари добивка од 2,6 милиони евра за девет месеци

Никола Осило
„Окта“ АД Скопје заклучно со септември, годинава оствари добивка од 161,6 милиони денари (2,6 милиони евра), што е подобрување на резултатот во однос на истиот...
Бизнис

„Окта“ ја зголеми добивката

Никола Осило
„Окта“ во првата половина од годинава оствари добивка од 29,9 милиони денари, што е зголемување во однос на истиот период минатата година кога добивката на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

„Окта“ и „Супертрејд“ го добија мултимилионскиот тендер на Дирекцијата за задолжителни резерви на нафта за набавка на дизел

Никола Осило
Дирекцијата за задолжителни резерви на нафта и нафтени деривати по распишаниот тендер за набавка на еуродизел БС (Д-Е-V) во количина до 10.371.000 литри склучи договор...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Владата ја избра француската „Dechert“ да не брани по тужбата од „Ел.Пет.Балканики“ за „Окта“

Никола Осило
Владата на една од последните седници ја разгледала информацијата од претседавачот на Координативното тело во врска со ангажирање на правни застапници на Република Северна Македонија...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонија ќе банкротира доколку Владата ги загуби арбитражните постапки

Никола Осило
Неизвесни се исходите од пет големи абритражни постапки во кои нашата земја е тужена од домашни и странски бизнисмени и компании, а од кои ќе...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Детален преглед: Кои се најголеми увозници на горива во земјава?

Никола Осило
Вкупно увезени количини на нафтени деривати во земјава во 2018 година изнесуваат 987.662 тони, што е за 0,68 % повеќе во однос на увезените количини...
Бизнис

Во блок-трансакција продадени 900 акции од „Окта“ за 4,4 милиони денари

Никола Осило
Во блок трансакција вредна 4,4 милиони денари денеска на Македонската берза се продадоа 900 акции од „Окта“ АД Скопје. Акциите се продадоа по цена од...
Бизнис

ОКТА ги зголеми приходите и добивката

ОКТА ја започна 2019 година со значително подобрена профитабилност, при што клучен двигател е позитивниот ефект од залихите генериран преку нагорниот тренд на интернационалните цени...
Бизнис

„Окта“ ќе дели дивиденда во бруто износ од 73 денари по акција

Никола Осило
Да се одобри исплата на дивиденда од акумулирана добивка од претходните години во бруто износ од 61,7 милиони денари или околу милион евра односно бруто...