еМагазин

Tag : пад

Бизнис

Акции со најголем пад на вредноста: „Тетекс“ на врвот

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за април, годинава во кој меѓу другото се објавени податоци за акциите со најголем пад на вредноста. На првото место...
Бизнис

Корона кризата удира: Голем пад на индустриското производство

Редакција
Според податоците на Државниот завод за статистика, индустриското производство во март 2020 година, во однос на март 2019 година бележи пад од 13,4 отсто. Гледано...
БЕСПАРИЦА

Пад на извозот во јануари и февруари

Редакција
Во првите два месеца од годинава вкупната вредност на извозот на стоки од нашата држава изнесува 1.074.461.000 долари и бележи пад од 0,2 проценти во...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонската берза го прекина тргувањето поради вонреден пад на индексот МБИ10

Редакција
Имајќи го предвид падот на индексот МБИ10 од 7,06 %, а согласно член 58а од Правилата за тргување, Ве известуваме дека Македонска берза во 10:25:45...
Бизнис

Детален преглед: Акции со најголем пораст и пад на вредноста

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за февруари, годинава во кој меѓудругото може да се видат податоците за акциите со најголем пораст и со најголем пад...
Бизнис

Топ 5 акции со најголем раст и пад на Македонската берза во декември

Редакција
Оваа се акциите со најголем пораст и пад на Македонската берза во декември според Билтенот на Македонската берза: ПОВРЗАНИ ВЕСТИ Кои се најтргуваните акции на...
Бизнис

Чии акции имаат најголем пораст и пад на Македонската берза?

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за ноември во кој меѓудругото се објавени податоците за компаниите чии акции оствариле најголем пораст и најголем пад на вредноста...
Бизнис

Пораст на потрошувачките и станбените, пад на автомобилските кредити

Никола Осило
Анализирано според намената на одобрените кредити на физичките лица, во октомври 2019 година, најзастапените категории, потрошувачките и станбените кредити, остварија месечно зголемување од 1,3% и...
Ретро

(Видео) Се одбележуваат три децении: Како изгледаше падот на Берлинскиот ѕид

Никола Осило
Денес изминуваат 30 години од падот на Берлинскиот ѕид, кој беше изграден во 1961. година од комунистичкиот режим на Источна Германија за да се оддели...
Бизнис

Топ пет акции со најголем пораст и пад на Македонската берза во октомври

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за октомври, годинава во кој се објавени податоците за акциите со најголем пораст и најголем пад. Најголем пораст во октомври...