еМагазин

Tag : плати

Македонија ТОП СТОРИИ

(Фото) Колкави се платите на медицинските сестри, специјалистите и лекарите во јавното здравство

Редакција
Министерот за здравство Венко Филипче на неговиот фејсбук-профил ги објави платите на здравствените работници. „Изминатите години силно инвестиравме во нашиот кадар. Токму здравствените работници се...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колкави се платите на менаџментот на Дебарски Бањи-Цапа

Редакција
Дебарски Бањи-Цапа АД Дебар во Годишниот извештај за минатата година, објавен на Македонската берза, ги објави платите и примањата на менаџментот. Меџит Цапа, председател на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Членовите на Управниот одбор на „Макпетрол“ лани имале нето-примања од 670.000 евра

Редакција
Во текот на 2019 година, членовите на Управниот одбор на „Макпетрол“ АД Скопје оствариле нето-примања по основ на плата и надоместоци на плата, по основ...
БЕСПАРИЦА

Финансиска поддршка од државата за плати побарале 12.380 компании

Редакција
За мерката за финансиска поддршка за исплата на плати за април и мај во износ од најмногу 14.500 денари за која аплицирањето почна на 1...
Македонија

Уставен суд: Одлуката за задржување на висината на платите на функционерите е донесена едногласно

Редакција
Уставниот суд, по повод вчерашното соопштение на Владата по однос на одлуката на Судот за поведување постапка за оценување на уставноста и законитоста на Уредбата...
Македонија

Влада: Уставниот суд спречува обезбедување околу 240 милиони денари во буџетот за справување со корона вирусот

Редакција
Владата смета дека поведената постапка на Уставниот суд за поништување на Уредбата за намалување на платите на 2.060 функционери, пратеници, судии, обвинители и директори на...
МОЈ СТАВ ТОП СТОРИИ

Колку е чудно кога се бара да не се кратат платите во администрацијата

Редакција
Лавина реакции во македонската јавност предизвика предлогот за драстично кратење на платите во јавниот сектор односно кај над 130.000 вработени, а со образложение дека поради...
Бизнис

Комерцијална банка лани им исплатила 2,3 милиони евра на 50 менаџери

Редакција
Комерцијална банка во текот на минатата година на 50 лица со посебни права и одговорности (менаџерски тим) им исплатила вкупно 145,9 милиони денари (2,3 милиони...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ТТК Банка на менаџерите лани им исплатила плати и надоместоци од 958.000 евра

Редакција
Вкупнитe бруто надоместоци за вработените во ТТК Банката во текот на 2019 година изнесувале 174.578.000 денари или околу 2,8 милиони евра, од кои околу 58,9...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Топ пет највисоки просечни плати: Програмерите, воздухопловците и фармацевтите на врвот

Редакција
Во Македонија има дејности во кои просечната плата на вработените е за повеќе од два пати поголема отколку просекот на државно ниво, кој според најновите...