еМагазин

Tag : собрание

Бизнис

Владата се „пишмани“: Собранија на акционери сепак ќе се одржуваат, нема дивиденда за странците

Редакција
Владата вчера ја измени Уредбата со законска сила за примена на законот за трговските друштва за време на вонредна состојба што ја усвои на 25...
Бизнис

„Алкалоид“ го одложува Собранието на акционери додека трае вонредната состојба

Редакција
Во согласност со Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба „Алкалоид“ АД Скопје известува дека закажаната...
Бизнис

Охридска банка го одложува Собранието на акционери додека трае вонредната состојба

Редакција
Охридска банка АД Скопје преку Македонската берза ги известува своите акционери дека врз основа на Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговски...
Бизнис

НЛБ Банка го одложува Собранието на акционери додека трае вонредната состојба

Редакција
НЛБ Банка АД Скопје преку Македонската берза ги известува своите акционери дека врз основа на Уредба со законска сила за примена на Законот за трговските...
Бизнис

Компаниите ќе можат да го пролонгираат одржувањето на годишно собрание на акционери

Редакција
Владата ја донесе Уредбата со законска сила за примена на Законот за трговските друштва за време на вонредна состојба. “Со членот 1 од Уредбата се...
Бизнис

„Македонијатурист“ ќе одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Во врска со реализацијата на препораките на Комисијата за хартии од вредност и Владата за почитување на мерките за спречување ширење на COVID-19, „Македонијатурист“ АД...
Македонија

Армијата од денеска се вклучува во обезбедувањето на објектите од витално значење

Редакција
Припадниците на Воената полиција во Армијата денеска активно се вклучуваат во обезбедувањето на објектите од витално значење, меѓу кои Владата, Собранието и затворите во Скопје,...
Бизнис

Охридска банка ќе одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Со оглед на настанатата ситуација со вирусот ковид-19 и прогласената вонредна состојба, согласно препораките на Владата и соопштението на Комисијата за хартии од вредност за...
Бизнис

Поради корона вирусот: ТТК Банка сака да одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Во врска со реализацијата на препораките на Комисијата за хартии од вредност  и Владата за почитување на мерките за спречување ширење на COVID-19, ТТК Банка...
Бизнис

Поради корона вирусот: Комерцијална банка сака да одржи Собрание без физичко присуство на акционерите

Редакција
Во насока на реализирање на препораките на Комисијата за хартии од вредност и во интерес на почитување нa мерките за спречување на ширењето на корона...