еМагазин

Tag : ТТК Банка

Бизнис ТОП СТОРИИ

Академик Владо Камбовски останува во НО на ТТК Банка, колку акции поседува таму

Редакција
Академик Владо Камбовски и редовен професор на Правниот факултет во Скопје, останува во Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје како независен член. Од Банката...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Како работеше ТТК Банка во првиот квартал

Редакција
ТТК Банка во првиот квартал од годинава остварила нето-оперативен приход пред исправка на вредност во износ од 35 милиони денари, како резултат на остварените оперативни...
Бизнис

Наталија Алексова реизбрана за член на Управниот одбор на ТТК Банка

Редакција
Со Решение на гувернерката на Народната банка од 11.03.2024 година, издадена е претходна согласност за повторно именување на Наталија Алексова за член на Управниот одбор...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Колкави надоместоци добил менаџментот на ТТК Банка лани

Редакција
Вкупниот надоместок за менаџментот и вработените исплатен во ТТК Банка АД Скопје во текот на 2023 година изнесува 216.985.648 денари, стои во Годишниот извештај на...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ТТК Банка ќе дели дивиденда

Редакција
На престојното Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје на 29.3.2024 година, една од предлог-одлуките е и исплатата на дивиденда за минатата година, информираа...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ТТК Банка лани со зголемена добивка за 72,9%

Редакција
Финансискиот резултат на ТТК Банка АД Скопје за минатата година изнесува 105,2 милиони денари, што претставува повисок резултат за 72,9 % во однос на истиот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ТТК Банка ја зголеми добивката за 89,1%

Редакција
Финансискиот резултат заклучно со 30.9.2023 година на ТТК Банка АД Скопје изнесува 86,2 милиони денари и во споредба со истиот период претходната година е повисок...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Драгољуб Арсовски купи над 3 илјади акции во ТТК Банка

Редакција
Од ТТК Банка АД Скопје преку Македонската берза информираат дека Драгољуб Арсовски, претседател на Управниот одбор на Банката, се стекнал со 3.003 обични акции, издадени...
Бизнис

ТТК Банка ја зголеми добивката за 36,6% во првото полугодие

Редакција
ТТК Банка АД Скопје во првото полугодие оствари позитивен финансиски резултат од 56,2 милиони денари, што претставува зголемување за 36,6% во однос на истиот период...
Бизнис

Награда од 540 илјади денари за Борислав Трповски за неговиот ангажман во Надзорниот одбор на ТТК Банка

Редакција
Борислав Трповски, поранешниот член на Надзорниот одбор (НО) на ТТК Банка, ќе добие награда од 540 илјади денари за неговиот 30-годишен ангажман во НО на...