еМагазин

Tag : загаденост

ЧИСТА ОКОЛИНА

Храната не труе: Присуство на тешки метали особено арсен забележано и во почвата во Тетовско

Редакција
Скоро два и пол пати повеќе арсен од дозволеното бил пронајден при испитувањата на почвата на една нива во близина на фабриката Југохром во Јегуновце
НАША ТЕМА ТОП СТОРИИ

Кои градови не се загадени: Штипскиот ветер е „лек“ за скопскиот воздух

Редакција
Скопје е еден од најзагадените градови во државата, а во негово друштво се и Битола, Тетово, Куманово, Кавадарци, Струмица… Според информациите од Министерството за животна
ЧИСТА ОКОЛИНА

Еве како и каде може да ги пријавите загадувачите на воздух

Редакција
Проблемот со загадениот воздух е актуелен целата година, но посебно овој период пред зимата. На веб-страницата Мој Воздух има листа на надлежни инстутиции каде што