еМагазин

Tag : загуба

Бизнис

Детален преглед: Добивка оствариле 77, а загуба 27 компании од Македонската берза

Никола Осило
Вкупна добивка од 99,4 милиони евра оствариле компаниите што котираат на Македонската берза во првото полугодие од годинава, што е намалување за 23,9 отсто во
Бизнис ТОП СТОРИИ

Македонска пошта во загуба од 2,7 милиони евра

Никола Осило
Македонска пошта во текот на минатата година оствари загуба од 166,7 милиони денари или околу 2,7 милиони евра, што е намалување во однос на претходната
Бизнис

ФК Вардар во загуба од 2,2 милиони евра

Никола Осило
Фудбалскиот клуб Вардар со загуба од 136 милиони денари или околу 2,2 милиона евра ја заврши минатата година, што е влошување на резултатот во однос
Бизнис

„Пелистерка“ во загуба од 11,4 милиони денари во првото полугодие од годинава

Никола Осило
„Пелистерка“ АД Скопје во првото полугодие од годинава оствари загуба од 11,4 милиони денари, што е влошување на резултатот во однос на истиот период минатата
Бизнис

„Хотели-Метропол“ со загуба во првото полугодие од годинава

Никола Осило
Приходите од работењето на „Хотели-Метропол“ А.Д. Охрид за периодот јануари- јуни 2019 година изнесуваат 66.690.000 денари и покажуваат намалување од 7% во однос на приходите
Бизнис

„Сковин“ во загуба во првите шест месеци од годинава

Никола Осило
Нето загубата на „Сковин“ во првото полугодие на 2019 година изнесува 10.758.000 денари и во однос на минатата година кога изнесувала 9.824.000 денари забележува пораст
Бизнис

ЗК Пелагонија во загуба од 121 милиони денари

Никола Осило
ЗК Пелагонија АД Битола во првото полугодие од годинава оствари загуба од 121 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот период
Бизнис

Прилепски „Тутунски комбинат“ оствари загуба од 66,2 милиони денари

Никола Осило
„Тутунски комбинат“ АД Прилеп во првото полугодие од годинава оствари загуба од 66,2 милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот период
Бизнис

РЖ Услуги во загуба во првото полугодие од годинава

Редакција
Во првите шест месеци од годината РЖ Услуги АД Скопје оствари загуба од 339 илјади денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. Минатата година во истиот
Бизнис

Мода од Свети Николе во првите шест месеци од годината во загуба

Редакција
Мода АД Свети Никола во првите шест месеци од годината оствари загуба пред оданочување од 6.866.180 денари, информира компанијата преку Македонската берза. „Во текот на