еМагазин

Tag : жито лукс

Бизнис

„Жито Лукс“ со загуба од 6,8 милиони денари за три месеци

Редакција
„Жито Лукс“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари загуба од 6,8  милиони денари, што е подобрување на резултатот во однос на истиот...
Бизнис

„Жито Лукс“ лани во загуба од 9,8 милиони денари

Редакција
„Жито Лукс“ во текот на минатата година оствари загуба од 9,8 милиони денари, што е намалување во однос на претходната година кога загубата изнесувала 22,4...
Бизнис

Цените на производите на Жито Лукс остануваат исти и нема потреба од залиха

Редакција
Како општествено одговорна компанија во време кога државата и граѓаните се соочуваат со закана од ширење на вирусот Ковид 19, сакаме да ги информираме граѓаните...
Бизнис

„Жито Лукс“ оствари добивка од 645.000 денари за девет месеци

Никола Осило
„Жито Лукс“ АД Скопје за периодот од 1 јануари до 30 септември 2019 оствари добивка 645.000 денари, што е намалување во однос на истиот период...
Бизнис

Димитриос Раптис отповикан од позицијата член на Управниот одбор на Жито Лукс

Редакција
Жито Лукс АД Скопје, преку Македонската берза известува дека со Решение од Централниот регистер на 11/06/2019 година е спроведен упис на следните промени во органите на...
Бизнис

Промени во Надзорниот одбор на „Жито Лукс“

Никола Осило
„Жито Лукс“ АД Скопје преку Македонската берза соопшти дека Собранието на акционери на последната седница донела одлука за отповикување на Евангелос Ризос од Надзорниот одбор...
Бизнис

„Жито Лукс“ во загуба од 12,3 милиони денари во првите три месеци од годинава

„Жито Лукс“ АД Скопје во првите три месеци од годинава оствари загуба од 12,3 милиони денари, што е влошување на резулатот во однос на истиот...
Бизнис

„Жито Лукс“ неколкукратно ја зголеми добивката

Никола Осило
„Жито Лукс“ АД Скопје во текот на минатата година оствари добивка од 5,8 милиони денари, што е неколкукратно зголемување во однос на претходната година кога...
Бизнис

Жито лукс лани со пониска бруто добивка за 12%

Редакција
Жито лукс АД Скопје лани остварила добивка после оданочување во износ од 5,8 милиони денари, соопшти компанијата преку Македонската берза. “Приходите од продажба се намалени...
Бизнис

Ристо Хаџи-Мишев отопивикан од НО на Жито лукс

Редакција
Жито Лукс АД Скопје, преку Македонската берза известува дека со Решение од Централниот регистaр на 14.03.2019 година е спроведен упис на следната промена во органите...