еМагазин

Tag : дозвола

Македонија

Возачките дозволи ќе важат до 75 години, за преголема бучава ќе се одзема возилото

Редакција
Рокот на важење на возачката дозвола за повозрасните возачи се продолжува од 70 на 75 години, а се предвидува и мерка времено одземање на возило...
Бизнис

Германска амбасада во Скопје: Не е точно дека од 1 јануари може да се работи во Германија без работна виза

Редакција
Германската амбасада во Скопје информира дека не се точни известувањата во некои медиуми за нов закон влезе во сила од 1 јануари 2019 година со кој...
Бизнис ТОП СТОРИИ

ТВ Нова ќе остане без дозвола

Редакција
Директорот на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ) до Советот на агенцијата ќе поднесе предлог за одземање на дозволата за телевизиско емитување на...
Македонија

АВМУ покрена постапки за одземање на дозволите за работа на Радио Бикиал и ТВ Ирис

Редакција
Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) на денешната седница одлучи да почне постапка за одземање на дозволата за радиоемитување на Радио Бикиал од...