еМагазин

Tag : странци

Бизнис

Странците „бегаат“ од берзата: Повеќе продавале отколку што купувале акции

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за минатата година во кој меѓудругото се објавени и податоците за учеството на странските инвеститори во вкупниот промет на берзата....
Бизнис

Странците „бегаат“ од Македонската берза

Редакција
Македонската берза го објави билтенот за ноември во кој меѓудругото се објавени податоците за учеството на странските и на домашни инвеститори (физички и правни лица)...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Странските инвеститори „срамежливо“ го зголемуваат присуството на Македонската берза

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за октомври, годинава во кој се објавени податоците за учеството на странските инвеститори во сопственичката структура на компаниите кои што...
Локално

ЈСП: Услугите не поскапуваат, билетот за една употреба е за странци, граѓани од внатрешноста и оние кои ретко се возат со автобус

Редакција
Во врска со донесената одлуката на Советот на Град Скопје за изменување и дополнување на Одлуката за Интегриран тарифен систем во линискиот превоз на патници...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Доминација: Странци го собираат кајмакот во македонскиот банкарски сектор

Никола Осило
На 31.3.2019 година, во Република Северна Македонија функционираат петнаесет банки. Бројот на банки во претежна странска сопственост е единаесет банки, а свои подружници во земјава...
Бизнис

Зголемен бројот на туристи во Македонија

Никола Осило
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во ноември 2018 година изнесува 56.948, а бројот на ноќевањата изнесува 126.373. Бројот на туристите...
Бизнис

Банките со рекордни профити, странци го собираат кајмакот

Никола Осило
Во текот на првите девет месеци од 2018 година, банките во Македонија остварија вкупен профит од околу 124 милиони евра, што е зголемување за близу...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Заштедите растат, доказ дека граѓаните веруваат на банките

Редакција
Банкарскиот систем мирно и стабилно ги надминува сите турбуленции кои во изминатава година внесоа неизвесност во светот на домашните финансии, навлегувајќи во 2019 година со...
Бизнис

Странци доминираат во банкарскиот сектор: Кои земји го „жнеат“ ќарот?

Никола Осило
Во вториот квартал од 2018 година, во Република Македонија функционираат петнаесет банки, чиjшто број е непроменет во однос на претходниот квартал. Исто така, и бројот...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Странците си одат од Македонската берза

Никола Осило
Македонската берза го објави билтенот за септември од кој може да се види дека странските правни и физички лица повеќе продаваат отколку што купуваат акции...