еМагазин

Tag : субвенции

БЕСПАРИЦА

Субвенции за автомобили ќе нема

Редакција
Средства за субвенции за купување возила што беше најавено за следната година, во буџетот не се предвидени. Работна група што била формирана и го разгледувала...
Бизнис

Сите детали од УЈП: Како да побарате субвенции за поголеми плати?

Редакција
Висината и условите за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување по основ на зголемување на плата се уредени со Закон за субвенционирање на придонесите...
Бизнис

„Прв дојден, прв услужен“: Објавен огласот за субвенции до 18.000 денари за плински уреди во возилата

Никола Осило
Министерството за економија денеска го објави јавниот повик за субвенционирање на дел од трошоците за вградување на плински уреди, метан или друг вид алтернативно гориво...
Бизнис

Детален преглед: Кои граѓани добија субвенции за купување сончеви колектори?

Никола Осило
Министерството за економија го објави списокот на добитници на субвенции за вградување сончеви колектори. Јавниот оглас за надоместување на дел од трошоците за купени и...
ЧИСТА ОКОЛИНА

Субвенции за плин и метан во кола: Кој и колку може да добие

Редакција
Како уште една мерка за справување со аерозагадувањето, ќе се субвенционира купување и вградување на уред за погон на ТНГ, метан или друг вид на...
Бизнис

Детален преглед: Кои граѓани добија субвенции за вградување ПВЦ или алуминиумски прозорци?

Никола Осило
Министерството за економија објави список на граѓани кои добиле субвенции до 25.000 денари за вградување ПВЦ или алуминиумски прозорци. Оттаму сооспштија дека Владата ја изменила...
Бизнис

Владата и увозниците ќе ги анализираат можностите за субвенции при купување нови возила

Никола Осило
Во насока на остварување на стратешките цели на Владата за заштита на животната средина, на последната седница е разгледана и усвоена информацијата за нацрт предлозите...
БЕСПАРИЦА

Сите детали: Кој има право и колку чинат субвенциите за печки на пелети

Редакција
Министерството за економија денеска го објави Јавниот повик за надомест на дел од трошоците за купување на печки на пелети, со кои домаќинствата ќе ги...
Бизнис

Детален преглед: Работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на платите од 600 до 6.000 денари

Никола Осило
Министерството за труд и социјална политика го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување на работодавачите кои ќе ги зголемат...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Објавен предлог-законот: Кои работодавачи ќе добијат субвенции за зголемување на платите?

Никола Осило
Владата го објави нацртот на предлог-законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување на работодавачите кои ќе ги зголемат платите на работниците од кој...