еМагазин

Tag : УНИ банка

Бизнис

УНИ Банка го доби тендерот на Катастарот за провизија на промет

Редакција
Агенцијата за катастар на недвижности по распишаниот тендер за провизија на промет преку ПОС терминали со набавка на хартија за ПОС терминали склучи договор со...
Бизнис

Екс министерот Тевдовски влезе во Надзорниот одбор на УНИ Банка

Редакција
Поранешниот министер за финансии, Драган Тевдовски стана член на Надзорниот одбор на УНИ Банка АД Скопје, информираше банката преку Македонската берза. Тој има мандат од...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Ексминистерот Драган Тевдовски предложен за независен член на Надзорниот одбор на УНИ Банка

Никола Осило
Драган Тевдовски да се именува за независен член на Надзорен одбор на Универзална Инвестициона Банка АД (УНИ Банка), пишува во предлогот за престојното Собрание акционери...
Бизнис

УНИ Банка во првите шест месеци со добивка

Редакција
УНИ Банка во првите шест месеци од годината оствари добивка од 102.324.000 денари, покажува нереведираниот финансиски извештај на Банката објавен преку Македонската берза. Во истиот...
Бизнис

Убава вест: УНИ Банка ќе исплаќа камата од 9 отсто за перпетуалните обврзници

Никола Осило
Универзална Инвестициона Банка АД Скопје ќе изврши исплата на полугодишна камата по каматна стапка 9% на годиишно ниво на имателите на перпетуални обврзници, соопшти банката...
Бизнис ТОП СТОРИИ

За тројца членови на Управниот одбор на УНИ Банка лани надоместоци од 555.000 евра

Никола Осило
На тројцата членови на Управниот одбор на УНИ Банка во текот на минатата година им биле исплатени вкупни надоместоци од 34 милиони денари или околу...
Бизнис

УНИ Банка за три месеци оствари добивка од 47 милиони денари

Никола Осило
УНИ Банка во првите три месеци од годинава оствари добивка од 47 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период претходната година кога...
Бизнис ТОП СТОРИИ

Коста Митровски веќе не е главен извршен директор на УНИ Банка

Никола Осило
Коста Митровски, сметано од 13.05.2019 година повеќе не ги извршува функциите главен извршен директор и претседател на Управниот одбор на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје,...
Бизнис

Константин Арнаудов именуван за член на Надзорниот одбор на УНИ банка

Никола Осило
Гувернерката на НБРСМ со решението бр.15-4287/3 од април 2019 година, издаде претходна согласност за именување на Константин Илијчов Арнаудов за член на Надзорниот одбор на...
Бизнис

Во блок-трансакција продадени акции од УНИ Банка за 183.000 евра

Никола Осило
Во блок-трансакција вредна 11,3 милиони денари или околу 183.000 евра вчера на Македонската берза беа продадени 4.937 акции од Универзална Инвестициона Банка. Акциите се продадоа...