еМагазин

Tag : упис

Македонија ТОП СТОРИИ

„Државата догорува како свеќа пред зори“, вели професорот Трајковски за слабиот упис на Универзитетот во Битола

Редакција
На Универзитетот „Св. Климент Охридски“ (УКЛО) – Битола во првиот уписен рок, на сите 11 високообразовни единици, запишани се 689 бруцоши. Вториот, дополнителен уписен рок...
Македонија

Запишувањето во средните училишта годинава првпат со електронско аплицирање

Редакција
Првпат годинава е овозможено електронско аплицирање за запишување во средните училишта во земјава. Пријавувањето на учениците ќе биде преку линк до порталот за електронски услуги...
Македонија ТОП СТОРИИ

Учениците од оваа година ќе може да се запишуваат електронски во средните училишта

Редакција
Учениците кои ќе се запишуваат во прва година средно образование за 2022/2023 година, од оваа година ќе може да се пријавуваат електронски наместо да поднесуваат...
Македонија

Почнува запишувањето во средните училишта

Редакција
Запишувањето во прва година средно образование во учебната 2021/2022 година почнува денеска и ќе трае во наредните три дена. Според Конкурсот на Министерството за образование и...
Бизнис

Македонската банкарска асоцијација ги повикува банките и штедилниците да се запишат во Регистарот на вистински сопственици

Редакција
Македонската банкарска асоцијација (МБА) ги повикува сите правни лица – клиенти на деловните банки и штедилници кои подлежат на обврската за запишување на вистински сопственик...
Македонија

На 22 јуни квалификациско тестирање за упис во средните училишта

Редакција
Јавните средни училишта во кои се пријавени поголем број ученици со ист број поени од предвидениот во Конкурсот за запишување ученици во средно образование за...